Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Toate gropile de gunoi din Suceava funcţionează ilegal, în timp ce două depozite ecologice construite cu 64 de milioane de euro stau cu lacătul pe poartă

Cele cinci gropi temporare de gunoi din judeţul Suceava funcţionează ilegal de mai bine de doi ani de zile. Acestea au fost deschise în cursul anului 2014, după ce gropile neconforme de pe raza judeţului au fost închise. Ele trebuiau să funcţioneze timp de un an de zile, până când gropile de gunoi de la Moara şi Pojorâta urmau să fie deschise.

Cum cele două mari platforme ecologice stau şi în ziua de astăzi cu lacătul pe poartă, tot gunoiul din judeţ este depozitat la gropile temporare din Ilişeşti, Gura Humorului, Fălticeni, Suceava şi Rădăuţi, scrie Adevarul.

„Spaţiul de stocare temporar este un spaţiu pe care se depozitează pentru cel mult un an de zile. În fiecare autorizaţie de mediu eliberată în 2014, 2015, 2016, scrie că deşeurile se vor depozita maximum un an, dar practic depozitarea este făcută pe acelaşi spaţiu. Deci autorizaţia de mediu este ilegală”, a declarat Adriana Iordache, şefa Gărzii de Mediu Suceava.

Această problemă a fost semnalată şi de prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, care a atras atenţia cu privire la funcţionarea gropilor de gunoi temporare. Deocamdată nu există o soluţie clară, până când depozitele ecologice de la Moara şi Pojorâta nu vor deschise.

Toate cele cinci depozite temporare sunt ilegale. Ele au fost deschise, după ce au fost închise gropile neconforme, moment în care trebuiau relocate deşeurile către cele două platforme ecologice Moara şi Pojorâta. Întrucât la vremea respectivă, din diverse considerente aceste platforme nu era funcţionale s-a aprobat cu titlu de excepţie deschiderea acestor cinci spaţii de stocare temporară. Aceste spaţii de stocare pot fi autorizate pentru maximul 12 luni de zile, însă ele sunt în această stare de 36 de luni de zile. De trei ani s-a prelungit autorizaţia temporară care se eliberează pentru maximum 12 luni”, a precizat şi Mirela Adomnicăi prefectul judeţului Suceava.

Citeste mai mult: adev.ro/oyqjae


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Toate gropile de gunoi din Suceava funcţionează ilegal, în timp ce două depozite ecologice construite cu 64 de milioane de euro stau cu lacătul pe poartă | Moldova24

Lăsați un comentariu

*