Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Incredibil! Casa le ardea, dar le-au interzis pompierilor să intervină pentru stingerea flăcărilor

Un caz incredibil s-a petrecut la Vatra Dornei, unde o locuință a fost cuprinsă de flăcări, dar câțiva cetățeni nu le-au permis pompierilor să intervină pentru stingerea incendiului.

Totul s-a petrecut joi seară, când militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei au mers cu o autospecială pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la locuință.

La sosirea echipajului, ardea o casă de locuit, iar nişte cetăţeni au ieşit în întâmpinarea pompierilor spunându-le că nu au nevoie de intervenţia lor, deoarece acţionau cu o motopompă proprie, alimentată dintr-un heleşteu, şi nu au permis accesul militarilor pe proprietate.

Salvatorii au supravegheat, de la limita proprietăţii, pentru ca incendiul să nu se propage la vecinătăţi. La faţa locului a fost solicitată şi intervenţia echipajelor de poliţie şi jandarmerie.

După ce locuinţa a ars în totalitate, proprietarul a solicitat intervenţia pompierilor pentru a stinge jarul rămas, pentru a nu fi purtat de vânt. După lichidarea ultimelor focare, pompierii au întocmit documentele de intervenţie.

Ulterior, instituţia noastră a demarat procedura de informare a organelor abilitate privind acest aspect. Locuinţa şi bunurile din interior au ars în totalitate, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp. Cauza probabilă a izbucnirii flăcărilor a fost jarul căzut din sistemul de încălzire al locuinţei (sobă cu acumulare de căldură). Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar incendiul a fost lichidat la ora 0:40”, susține purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Incredibil! Casa le ardea, dar le-au interzis pompierilor să intervină pentru stingerea flăcărilor | Moldova24

Lăsați un comentariu

*