Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

FOTO & VIDEO! Bucuria turiștilor! Zăpada s-a așezat deja pe Rarău

Foto: Iliu Nicolae

Zăpada și-a făcut apariția deja pe Rarău, spre bucuria turiștilor, stratul de zăpadă depunându-se de câțiva centimetri.

Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, vorbeşte despre episoade cu vreme severă şi viscole, în această iarnă. Potrivit directorului ANM, vom avea parte de o iarnă severă, în care nu vor lipsi ninsorile abundente, gerul şi viscolul.

Iarnă pe acoperișul Bucovinei !

Publié par Catalin Urdoi sur mercredi 25 octobre 2017

Fenomenele severe nu vor lipsi. Vorbesc aici despre viscole, despre posibile ninsori abundente si bineînţeles despre episoadele de ger. Acestea fiind elementele cele mai severe ale iernilor in Romania. Primele semnale arată că vom avea perioade lungi în această iarnă, în care vremeasă se încadreze în normalul vremei de iarnă, ceea ce însemnă posibilitate foarte mare de apariţie a fenomenelor despre care vorbeam. În lunile noiembrie si decembrie, primele luni ale sezonului rece ste normal sa fie si perioade cand temperaturile noaptea sa scada sub limita gerului. În lunile ianuarie si februarie avem în medie cel puţin 2 viscole”, a spus Florinela Georgescu, director ANM, potrivit România TV, citat de huff.ro.

Nici temperaturile din ultimele zile nu sunt normale pentru perioada din calendar la care ne aflăm. Specialiştii spun că toate aceste schimbări anormale ale vremii au legătura cu încălzirea globală.

Un alt avertisment din partea specialiştilor este acela potrivit căruia trebuie să ne obişnuim cu astfel de fenomene. Anotimpurile îşi vor pierde identitatea iar fenomenele meteo vor avea o intensitate mult mai mare faţă de cum eram obişnuiţi până acum.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*