Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

O tânără din Suceava, prima femeie din România acreditată ca lider montan internaţional

O tânără din judeţul Suceava a devenit prima femeie Lider Montan Internaţional din România. Originară din satul Rădăşeni, aflat în apropiere de municipiul Fălticeni, Nicoleta Loghin (28 ani) şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa în localitatea natală, scrie Adevarul. După terminarea liceului, ea a urmat Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, însă imediat după finalizarea studiilor universitare s-a întors în zona Sucevei.

Pasiunea tinerei sucevence pentru drumeţiile montane nu este moştenită din familie, ci a fost doar o mică scânteie care s-a aprins odata cu primele ieşiri pe munte. Aceasta îşi dorea ceva mai mult decât să alerge prin grădini şi pe dealuri, îşi dorea să călătorească mai mult, să descopere locuri noi şi să-şi facă cât mai mulţi prieteni.

După ce am început Academia de Munte organizată de Asociaţia Ghizilor Montani din România, am cunoscut oameni deosebiţi, iar cel care m-a încurajat şi a crezut în potenţialul meu a fost Ciprian Constantineanu, ghid montan şi preşedinte al Asociaţiei Ghizilor din Bucovina. În timp i s-au mai alăturat familia şi alţi prieteni dragi cu care împărtăşesc aceeaşi pasiune”, a spus Nicoleta Loghin. Nicoleta şi-a dorit să facă din această pasiune un job şi a reuşit un prim pas, finalizarea cursurilor de lider montan internaţional. Aceasta urmează să se axeze pe această ramură atât prin organizarea de drumeţii, cât şi prin implicarea sa în educaţia montană la nivel local.

Citeste mai mult: adev.ro/oybo2t


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. O tânără din Suceava, prima femeie din România acreditată ca lider montan internaţional | Moldova24

Lăsați un comentariu

*