Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Șeful CJ propune crearea unui laborator de analiză a merelor, cu fonduri europene

Președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent, duminică la Fălticeni, la Târgul Mărului, unde a discutat cu producători principalele probleme cu care se confruntă.

Potrivit acestuia, în acest an există o „criză de mere” la nivel național, astfel încât speră ca producătorii să își vândă marfa, mai ales că marca de Fălticeni, de județul Suceava este foarte căutată, atât pentru formă, culoare, dar și gust.

În primul rând, substanțele cu care stropesc mărul, fac până la 10-12 stropiri pe an. Când fac așa multe stropiri înseamnă că substanța cu care se stropește nu e de calitate și aici va trebui să existe instituții care să verifice acest lucru, fie că vorbim de OPC, Protecția Consumatorului, fie fitosanitarul, trebuie să verifice substanțele cu care se stropesc merele și nu numai merele. Mai sunt probleme legate de grindină, uneori au și probleme legate de organizarea pieței”, a declarat Gheorghe Flutur.

Flutur susține că Asociația de la Fălticeni ar trebui să acceseze fonduri europene pentru „un laborator propriu de analiză, atât pentru substanțele de tratament chimic, cât și pentru mărul propriu zis


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*