Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Copile din centrele de plasament suceveni, învățate cum să nu cadă victime ale traficanților de persoane

Pentru a marca „Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane”-18 octombrie, între 16 și 22 octombrie, la nivelul centrelor de plasament din subordinaea DGASPC Suceava se desfășoară acțiuni menite să informeze și să conștietizeze tinerii despre pericolele de a deveni victime ale traficului de persoane.

În acest sens, Serviciile multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului au găzduit miercuri, 18 octombrie, o acțiune privind prevenirea traficului de persoane, organizată de conducerea unității în parteneriat cu Poliția or Gura Humorului, Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina și Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane – Suceava în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava.

15 fetițe și adolescente, cu vârste cuprinse între 10-18 ani, rezidente în cadrul Apartamentelor de Tip Familial au fost informate cu privire la riscurile asociate fenomenului traficului de persoane, pericolele la care se pot expune prin intermediul rețelelor de socializare, și nu numai.

S-a pus accentul pe vulnerabilitatea fetelor ce provin din sistemul de protecție și care au dizabilități, ceea ce poate face ca acestea să devină potențiale victime ale rețelelor de trafic de persoane, prin exploatarea în cerșetorie, muncă, includere în rețelele de delicvență juvenilă sau exploatare sexuală.

Celor prezenți li s-au explicat modalitățile de racolare a victimelor, cauzele și condițiile favorizante ale traficului de minori, atât prin discuții libere, cât și prin prezentarea unor scurtmetraje, realizate de ANITP Suceava, în cadrul campaniilor de informare și prevenire privind traficul de persoane. S-a discutat despre cauzele care favorizează racolarea tinerelor de către traficanți și importanța implicarii specialiștilor pentru prevenirea unor astfel de cazuri.

Materialele prezentate și expunerea situațiilor  au fost adaptate la nivelul capacității de înțelegere a celor prezenți.

La acțiune, pe lângă beneficiarele serviciilor noastre, au participat: agent șef adjunct de poliție, Mihalache Ioana Gianina, și agent principal , Ursachi Loredana Tatiana, din cadrul Poliției or.Gura Humorului- Compartimentul Poliției de Ordine Publică Urbană,
șef serviciu, Pintilie Mihaela – coordonator personal de specialitate, Ulici Maria, psihlolog Popovici Lorena, și educatori.

Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Suceava a mai inițiat acțiuni comune, privind informarea copiilor instituționalizați cu privire la elementele traficului de persoane care favorizează racolarea tinerilor de către traficanți, precum și măsurile de protecție care pot fi luate individual, dar și prin intermediul personalului specializat, din cadrul D.G.A.S.P.C. Suceava.

Acțiunile de informare vor  fi continuate si cu alte activități, realizate în colaborare cu Poliția or.Gura Humorului și ANITP Suceava, care vin în sprijinul persoanelor aflate în dificultate.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Copile din centrele de plasament suceveni, învățate cum să nu cadă victime ale traficanților de persoane | Moldova24

Lăsați un comentariu

*