Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Grupul „Rădăuțiul Civic” solicită Guvernului să renunțe la proiectul privind modificarea legilor justiției

Peste 60 de grupuri și organizații neguvernamentale printre care și grupul „Rădăuțiul Civic” cer Guvernului să renunțe la proiectul de lege inițiat de Ministerul Justiției privind modificarea legilor justiției.

Am trimis astăzi, împreună cu celelalte grupuri, o scrisoare premierului și ministrului justiției prin care cer renunțarea la actualul proiect și reluarea dezbaterilor privind modificarea legilor justiției. Justiția română a cunoscut progrese importante în perioada preaderării la Uniunea Europeană și ulterior, iar acum este nevoie doar de o ajustare în vederea eficientizării, nicidecum de o întoarcere în timp”, arată reprezentanții Rădăuțiul Civic.

Semnatarii sunt organizații neguvernamentale, grupuri civice sau asociații studențești din România și din afara țării.

„În condițiile în care Consiliul Superior al Magistraturii a avizat negativ acest proiect de lege și aproape 4000 de magistrați, nominal, au cerut retragerea proiectului, credem că se impune ca opinia specialiștilor să fie ascultată, precum și organizarea unor dezbateri autentice cu privire la aspectele ce trebuie promovate. Orice modificări se intenționează, ele trebuie să ducă la o consolidare a independenței justiției și la continuarea luptei împotriva corupției”, susțin reprezentanții Rădăuțiul Civic.

În perioada 13-15 octombrie, o delegație formată din 6 membri „Rădăuțiul Civic” a participat la întâlnirea rețelei „Contract România” de la Sibiu, unde a cunoscut grupuri civice din toată țara, grupuri de cetățeni de toate vârstele și de toate categoriile sociale care își doresc să creeze schimbări pozitive pentru comunitățile lor.

Printre valorile comune se numără și cele referitoare la un sistem de justiție independent, fără ingerințe politice, unul care să asigure respectarea legii de către toată lumea, o condiție necesară dezvoltării oricărui stat.

Pentru aceste motive, ne-am alăturat acestui demers prin grupul „Rădăuțiul Civic” pentru că noi credem într-o justiție independentă și credem în nevoia de integritate în funcțiile publice”, se arată într-o informare a Rădăuțiul Civic.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Grupul „Rădăuțiul Civic” solicită Guvernului să renunțe la proiectul privind modificarea legilor justiției | Moldova24

Lăsați un comentariu

*