Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Primarii suceveni, revoltați de relația proastă cu Direcția Silvică. Ce alte probleme au ridicat la ședința Comitetului Executiv de la Sucevița

Primarii social-democrați din județul Suceava au fost prezenți, vineri, la ședința Comitetului Executiv Național al PSD care s-a desfășurat la Sucevița.

La finalul ședinței, președintele PSD, Liviu Dragnea, a arătat care au fost principalele probleme pe care le-au ridicat primarii.

„Asigurarea lemnului de foc pentru populație, de relația proastă pe care o au cu Direcția Silvică de aici și cu Romsilva, s-a discutat despre hotărârea de Guvern prin care se aprobă regulamentul care are ca obiectiv asigurarea lemnului de foc pentru populație. S-a discutat, de asemenea, despre proiectele pe care le au în derulare, atât pe fonduri europene, cât și pe fonduri bugetare, despre supărările unora dintre ei, îndreptățite, că stau foarte mult, de exemplu sunt câteva localități care au făcut solicitare pentru a înființa rețele de gaze și au stat, am înțeles, un an de zile la ANRE pentru a obține un aviz și un an de zile la Drumurile Naționale, vorbim de doi ani de zile în care studiile pe care le-au făcut nu mai sunt valabile”, a precizat Liviu Dragnea.

Referitor la relația proastă cu Direcția Silvică, pe care au acuzat-o primarii, Liviu Dragnea a precizat că s-a discutat în special despre asigurarea lemnelor de foc.

Dacă au fost la ocolul silvic și i-a spus: domnule, cota dumitale este de 12 metri cubi, păi la 12 metri cubi, la 250 de cereri înseamnă că la fiecare cetățean vine cu o pungă și îi dă trei surcele. Asta spuneau primarii. Sigur că după ce o să ieșim din această conferință de presă, mâine, poimâine o să se intereseze și Guvernul să vadă de fapt despre ce e vorba că poate la noi la Teleorman sau prin Sud mai avem câțiva la care să mergem la umbră, dar aici totuși sunt ceva păduri”, a precizat Dragnea.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Primarii suceveni, revoltați de relația proastă cu Direcția Silvică. Ce alte probleme au ridicat la ședința Comitetului Executiv de la Sucevița | Moldova24

Lăsați un comentariu

*