Un important colegiu din municipiul Suceava a câștigat 10.000 de euro prin intermediul unui proiect educațional. Este vorba despre Colegiul Național „Petru Rareș” care a câștigat acești bani de la Raiffeisen Bank, cu proiectul „Să dăm o șansa tinerilor de astăzi și naturii de mâine -EDUCAȚIE PENTRU ECOLOGIE URBANĂ PRIN UTILIZAREA CADRULUI NATURAL ÎN CREAREA DE EXPERIENȚE EDUCAȚIONALE NON-FORMALE”.
Acesta se numără printre cele zece proiecte câștigătoare din țară.
Obiectivele proiectului colegiului sunt: amenajarea terenului din parcul colegiului cu o zonă de tip amfiteatru și conceperea și exersarea de activități non-formale creative (teatru, proiecții de film, dezbateri) având ca loc de derulare această zonă, realizarea unei zone de observație și experiment în vederea producerii „ad hoc„ de electricitate din surse regenerabile, amenajarea unei grădini cu flori de leac și a unei alei terapeutice, ce va fi îngrijită de elevi pentru a dezvolta abilități practice și a conștientiza ajutorul pe care natura îl poate da omului, amenajarea unei zone meteorologice cu stație și secțiuni de sol la vedere, ce va permite derularea de activități de cunoaștere a fenomenelor meteo și a interacțiunii dintre structura de sol și plante, realizarea unui spațiu cu module pentru joc și activități bazate pe proiect.
„Vom crea un scrabble gigant cu piese mobile, un cadru pentru jocuri de mișcare și panouri pasive și interactive pentru realizarea vizibilității produselor finale ale activităților”, precizează reprezentanții colegiului.
Proiectul se adresează unui număr de 200 de elevi, coordonați de 30 de profesori. Aceștia vor fi organizați pentru desfășurarea de activități în cadrul „Școlii de sâmbătă” valorificând posibilitățile oferite de fiecare zonă din parc. Astfel, zona multifuncțională de tip amfiteatru este destinată elevilor din cluburile: de teatru Knockers, de dezbateri, de artă Music Star și Video Art; zona de observație și experiment este pentru clubul de inventică; grădina cu flori de leac și aleea terapeutică sunt pentru clubul Prietenii Naturii; stația meteorologică va fi utilizată de Micii Geografi, iar spațiul echipat cu module pentru joc va fi utilizat de toți elevii participanți la „Școala de sâmbătă”