Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Mesajul inspectorului școlar general, Gheorghe Lazăr, la început de an școlar

Inspectorul școlar general al ISJ Suceava, Gheorghe Lazăr, a transmis un mesaj copiilor, dar și profesorilor, la început de an școlar. El a amintit investițiile care se fac la nivelul școlilor, dar și  rezultatele obținute de elevi în anul precedent.

Iată ce a transmis Gheorghe Lazăr:

„Începutul unui an şcolar este momentul în care pentru fiecare copil ritmul vieţii se reconfigurează. Bucuria revederii colegilor, speranţa că aşteptările se vor materializa în reuşite şi emoţia primei zile de şcoală sunt sentimentele care îi încearcă pe toţi cei implicaţi în procesul de învăţământ. Prima zi de şcoală nu reprezintă doar un prilej de bucurie pentru cei mici, pentru părinţii lor, pentru cadrele didactice şi comunitatea locală, ci şi momentul în care educaţia îşi reafirmă rolul, atât de important în societatea românească. Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava se va preocupa, la fel cum a făcut-o şi până acum, de îndeplinirea programului de guvernare în domeniul învăţământului, cuvintele de ordine fiind: seriozitate, profesionalism, performanţă şi reformă. Efortul nostru susţinut a fost răsplătit în anul şcolar precedent nu doar prin performantele olimpicilor la toate disciplinele, la nivel naţional şi internaţional, ci şi prin rezultatele elevilor de clasa a VIII-a la Evaluarea Naţională şi prin notele obţinute de elevii de liceu la Bacalaureat. Mai mult, spre bucuria noastră, pe parcursul noului an şcolar, în 234 de şcoli din judeţ se vor derula proiecte prin PNDL(Programul National de Dezvoltare Locală) în valoare de 328 de milioane lei (mult peste estimările iniţiale). Este meritul unei fructuoase colaborari dintre instituţiile de învăţământ şi autorităţile locale, dar este şi o mare responsabilitate pentru noi toţi, căci organizarea activităţilor va trebui realizată eficient în paralel cu procesul de învăţământ. Este deopotrivă meritul şi efortul elevilor, profesorilor şi părinţilor şi îi felicităm sincer pe toţi.
Dragi elevi, vă dorim un an şcolar bun! Să învăţaţi temeinic, fiind conştienţi că şcoala este definitorie în evoluţia voastră! Stimaţi colegi şi părinţi, vă urăm putere de muncă şi răbdare! Copiii trebuie îndrumaţi şi sprijiniţi în această etapă de formare, atât de importantă în existenţa lor! Şi pentru că acest an şcolar va sta sub semnul unităţii, căci în 2018 vom sărbători centenarul Marii Uniri, ne dorim să fim uniţi de aceleaşi idealuri şi să găsim împreună calea spre îndeplinirea lor!”.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Mesajul inspectorului școlar general, Gheorghe Lazăr, la început de an școlar | Moldova24

Lăsați un comentariu

*