Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Primăria Suceava a depus zece proiecte pentru a fi derulate prin Centenar, cu finanțare de la Guvern. Vezi care sunt acestea!

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că a depus zece proiecte la Instituția Prefectului pentru a fi derulate prin Centenar, cu fonduri de la Guvern. Este vorba despre cinci proiecte pe infrastructură și cinci pe cultură, cu o valoare totală de 40 de milioane de euro.

„În primul rând, la proiecte pe infrastructură am pus Podul Centenar și așa trebuie să îi spunem ca să nu mai fie confundat cu podul Unirii, Podul Centenar, care este ridicat tot de Unire și este foarte necesar orașului, este primul care este pus pe ordinea de zi ca să spun așa, estimăm undeva la opt milioane de euro ca fiind valoarea de realizare a lui. Chiar dacă este pe flux, eu zic că este un lucru important- Sala Polivalentă pentru că este pe flux la aprobare, la documentație, lucrul cel mai important este asigurarea și demararea finanțării efective”, a declarat Lungu.

Un alt proiect se referă la construirea amfiteatrului Unirii în aer liber. Municipalitatea are în vedere un amfiteatru în zona Zamca, apoi amenajarea parcului din Curtea Domnească, monumentul Unirii, care ar urma să fie dezvelit pe 28 noiembrie 2018, de aproape 100.000 de euro.

La proiecte culturale, Lungu a făcut referire în primul rând la Ziua Bucovinei, apoi sărbătoarea mare de la 1 Decembrie, 630 de ani de atestare documentare a municipiului Suceava- 10 februarie 2018, Zilele municipiului Suceava, Festivalul de Artă Medievală și Festivalul Internațioanl „Zilele Teatrului Matei Vișniec”.

„Vreau să mergem cu spectacole de teatru la Paris și la Laval. La fel am pus și aici suma de 500.000 de lei. Deci, dacă luăm în considerare toate proiectele ar fi undeva la 40 de milioane de euro”, a precizat edilul.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Primăria Suceava a depus zece proiecte pentru a fi derulate prin Centenar, cu finanțare de la Guvern. Vezi care sunt acestea! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*