Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Traficant de minore sucevean, prins în Marea Britanie. Individul era dat în urmărire internațională

Un bărbat de 34 de ani, din municipiul Suceava, dat în urmărire internațională pentru trafic de minori și proxenetism, a fost prins în Marea Britanie și extrădat în România.

Miercuri, 30 august, Florin Cristi Haratău, a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Suceava. El a fost dat în urmărire încă de pe 15 noiembrie 2016 de către Tribunalul Suceava pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, constituirea unui grup infracțional organizat, în modalitatea inițierii sau constituirea sub orice formă, a unui astfel de grup, proxenetism și trafic de persoane.

„Cel în cauză s-a sustras punerii în aplicare a mandatului, motiv pentru care s-a dispus darea în urmărire la nivel național și internațional. Datele obținute cu privire la locația sa în Marea Britanie, au fost transmise, prin canalele de cooperare polițienească internațională autorităților britanice şi în baza schimbului de date şi informaţii suplimentare efectuat prin Biroul SIRENE s-a reuşit localizarea şi reţinerea acestuia. La data de 06.05.2017 bărbatul a fost arestat în Marea Britanie, iar la 29.08.2017 a fost extrădat și preluat de o escortă din cadrul IPJ Suceava, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Suceava”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, cms. Ionuț Epureanu.

Individul împreună cu concubina sa și alte 11 persoane ar fi exploatat sexual 14 tinere, dintre care șapte minore, cu vârste între 14 și 17 ani. Fetele, de regulă cu deficiențe mintale ușoare, erau puse să facă sex pe bani în  Suceava, Prahova, Buzău, dar și în Grecia. Acestea primeau promisiunea unui loc bun de muncă și erau duse la prostituție.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*