Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Luptătorul Gheorghe Ignat, scos din închisoare pentru a fi extrădat în Marea Britanie

Luptătorul de arte marțiale, Gheorghe Ignat, cunoscut drept „Ursul Carpatin”, în vârstă de 33 de ani, va fi extrădat autorităților in Marea Britanie. Acesta se afla închis în Penitenciarul Botoșani, iar o decizie definitivă a Curții de Apel Suceava a făcut ca acesta să fie scos, marți, din închisoare și dus sub escortă în Arestul IPJ Suceava pentru a fi extrădat.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, cms. Ionuț Epureanu, ne-a confirmat că Gheorghe Ignat va fi predat în cel mai scurt timp autorităților judiciare din Marea Britanie.

El a ispășit până acum doi ani în Penitenciarul Botoșani. Ignat a făcut parte dintr-o grupare de crimă organizată care a fost destructurată de Serviciul Secret din cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti, cu ofițeri de poliție din cadrul Australian Federal Police precum și cu autorități din Austria si Marea Britanie. Ignat este un luptător care a câştigat până acum toate meciurile jucate în acest sistem de lupte.  Suceveanul este căsătorit şi  are doi copii.

Din grupul infracţional din care a făcut parte mai erau Sergiu Nicolae Ceauşu, Ovidiu Ionuţ Tilea şi Cătălin Zamfirescu. Cu toţii se ocupau de comiterea de infracţiuni de criminalitate informatică şi comerţ electronic fraudulos, structurat pe orizontală, membrii acesteia având fiecare sarcini bine stabilite pe linia obţinerii de venituri ilicite din efectuarea de retrageri frauduloase de numerar de la ATM – uri din Australia, Malaiezia şi Anglia, ca urmare a obţinerii datelor de carduri bancare prin metoda skimming practicată pe teritoriul Australiei. Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada iunie – septembrie 2010, el a deţinut echipamente software pentru descărcarea datelor din dispozitivele tip skimmer, fiind surprins pe imaginile camerelor de supraveghere instalate la un astfel de aparat în timp ce demonta un asemenea dispozitiv, în vederea falsificării de instrumente de plată electronică. Cătălin Zamfirescu a inscripţionat pe banda magnetică a cardurilor blank datele de identificare ale cardurilor bancare compromise, aşa cum le-au identificat inculpaţii Sergiu Nicolae Ceauşu şi Ovidiu Ionuţ Tilea, de pe înregistrările efectuate cu dispozitivele de skimming, după care au fost folosite de către primii doi la retrageri frauduloase de la ATM – uri situate pe teritoriul Australiei.

Ghiţă Ignat împreună cu Cătălin Zamfirescu au efectuat retrageri frauduloase de la ATM – uri situate pe teritoriul Australiei, în perioada lunilor iunie – septembrie 2010, rezultând un prejudiciu de aproximativ 149.000 dolari australieni, iar complici ai lor au efectuat retrageri frauduloase din Anglia şi Malaiezia în sumă de 16.000 dolari australieni. Ignat şi Zamfirescu, după ce au primit identificarea datelor cardurilor bancare de la inculpaţii Ceauşu şi Tilea, folosindu-se de carduri clonate au accesat în mod ilegal sistemele informatice reprezentate de ATM-urile din Australia de la care au efectuat retrageri frauduloase de numerar.
Prejudiciul total estimat este de aproximativ 500.000 dolari australieni

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Ghiță Ignat a dezvăluit cum și-a petrecut ultima zi în penitenciar. „Eram pe punctul de a fi eliberat, de a fi liber, dar situația s-a schimbat dramatic” | SuceavaNews.ro
  2. Ghiță Ignat a dezvăluit cum și-a petrecut ultima zi în penitenciar. „Eram pe punctul de a fi eliberat, de a fi liber, dar situația s-a schimbat dramatic” - Exclusiv24.net

Lăsați un comentariu

*