Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Șase unități de învățământ din municipiul Suceava nu sunt autorizate

Șase unități de învățământ din municipiul Suceava, din cele 29 bugetare, nu sunt autorizate. Potrivit primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, este vorba despre două colegii, două școli gimnaziale și două grădinițe.

Grădinița cu program normal din Obcini și „Țăndărică” din Burdujeni nu primesc autorizație sanitară întrucât funcționează în două schimburi, iar la Școala Generală nr. 5 „Jean Bart” din Burdujeni au fost alocate fonduri, derulându-se lucrări în vederea obținerii autorizării. Totodată, și la Școala Gimnazială nr.9  „Ion Creangă” și Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” se lucrează la autorizare, documentația fiind în lucru. Primăria a alocat bani în vederea autorizării și la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”.

„Noi am prins bani în buget pentru toate și acolo este o conducere, un consiliu de administrație, trebuie să facă tot posibilul să se autorizeze”, a precizat primarul Ion Lungu.

Primăria a prins în buget, în acest an, 1,5 milioane de lei pentru creșterea siguranței în școli.

„Din această sumă, majoritatea merge pe contracte, am pus la dispoziție bani la școli să-și facă licitație, să angajeze firme de pază”, a adăugat primarul.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*