Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Premieră la Spitalul Județean Suceava. Pacienții vor purta brățări electronice pentru a fi identificați mai ușor

spitalul judetean de urgenta suceavaLa Spitalul Judeţean Suceava a fost introdus în premieră naţională un sistem de identificare a tuturor pacienţilor internaţi în unitatea medicală cu ajutorul unor brăţări electronice.

Astfel, pe perioada spitalizării, pacienţilor li se vor pune la mână o brăţară electronică ce va conţine numele, prenumele, data naşterii, grupa sanguină şi alergiile de care aceştia suferă, scrie Adevarul. Odată cu introducerea acestui sistem de identificare, va fi practic imposibil ca pacienţii să fie cumva confundaţi de către cadrele medicale, mai ales cei aflaţi în stare gravă, care nu pot comunica cu medicii. Dispozitivele conţin numele, prenumele, data naşterii, grupa sanguină şi eventualele alergii ale pacientului. Pacienţii le vor purta pe toată durata spitalizării.

„Aveam de mai multă vreme în proiect introducerea acestor brăţări şi în urmă cu câteva zile am reuşit. Sunt pacienţi care nu prea înţeleg despre ce e vorba, dar în general lumea a fost receptivă. Dorim că în acest fel, pacienţii să se simtă în siguranţă”, a declarat Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Judeţean Suceava.

Citeste mai mult: adev.ro/ouvq6l


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Premieră la Spitalul Județean Suceava. Pacienții vor purta brățări electronice pentru a fi identificați mai ușor | Moldova24

Lăsați un comentariu

*