Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

50 de polițiști rutieri acționează, zilnic, pe drumurile din Suceava, în minivacanță

În perioada minivacanţei 11 – 15 august 2017, poliţiştii suceveni acţionează cu efective sporite pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor. De asemenea, efective sporite de poliţişti rutieri acţionează pe drumurile publice pentru asigurarea fluidităţii traficului şi prevenirii evenimentelor rutiere.

Zilnic, 50 de poliţişti rutieri acţionează cu 23 de autospeciale de poliţie rutieră pe drumurile judeţene, naţionale şi europene pentru a se asigura că sucevenii şi turiştii pot petrece în siguranţă minivacanţa şi beneficiază de o călătorie fără evenimente rutiere.

Prezenţa numeroasă şi activă în teren a dus şi la identificarea la timp a unor şoferi care au condus sub influenţa alcoolului sau fără a deţine permis de conducere, punând astfel în pericol real siguranţa rutieră. În toate cazurile poliţiştii au întocmit dosare penale şi au suspendat dreptul de conducere al celor implicaţi.

La 13.08.2017, în jurul orei 07.15, un echipaj din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei, din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 28 de ani, din orașul Frasin.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 13.08.2017, ora 09.29, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DN 2, în localitatea Dănila, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un bărbat de 32 de ani, din comuna Dărmănești.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu este înmatriculat, autorizația provizorie de circulație fiind valabilă până la 09.08.2017.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

La 14.08.2017, în jurul orei 01.08, un echipaj din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 19 ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. 50 de polițiști rutieri acționează, zilnic, pe drumurile din Suceava, în minivacanță | Moldova24

Lăsați un comentariu

*