Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Tânăr judecat după ce s-a încăpățânat să iasă la plimbare cu BMW-ul deși era beat și cu permisul suspendat

Un tânăr a fost trimis în judecată de procurori după ce s-a încăpățânat să iasă la plimbare cu BMW-ul deși era beat și cu permisul suspendat.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, Silviu Ionuț Cimbru este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată” şi „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

 

Anchetatorii arată că la data de 14 iunie 2017, Cimbru Silviu-Ionuț a condus autoturismul marca „BMW” 318 I pe drumurile publice din oraşul Broşteni, având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, la data de la data de 18 iunie 2017, cu toate că avea reţinut permisul de conducere fără de circulaţie, inculpatul Cimbru Silviu-Ionuț a condus același autoturism în Broșteni, iar fiind condus la Spitalul municipal Vatra Dornei în prezenţa medicului de gardă a refuzat să i se preleveze mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Vatra Dornei.

„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, susțin procurorii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*