Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Percheziții la Suceava într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Târgu Mureș efectuează, miercuri, 59 de percheziții în București, dar și în 12 județe, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Sunt vizate județele: Mureș, Alba, Sibiu, Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Iași, Giurgiu, Covasna, Harghita, Ilfov. Potrivit Poliției Române, trei persoane ar fi înființat sau preluat mai multe firme fantomă, pe care le-ar fi folosit strict pentru emiterea de facturi fiscale fictive către diverși agenți economici, cu scopul diminuării masei impozabile a acestora din urmă și, implicit, sustragerii de la plata către bugetul de stat a impozitelor și taxelor aferente.

După emiterea facturilor fictive, cei în cauză ar fi încasat în conturile acestor societăți contravaloarea respectivelor facturi fiscale, iar sumele încasate ar fi fost retrase integral și restituite reprezentanților firmelor reale, fără comisionul perceput de aceștia, care varia între 5 — 12%.

Mai multe persoane vor fi duse la audieri. La percheziții participă polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, dar și de la Criminalitate organizată din București, Alba, Sibiu, Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Iași, Giurgiu, Covasna, Harghita și Ilfov și jandarmi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*