Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

VIDEO! Descoperire incredibilă făcută de Garda Forestieră Suceava: copaci găuriți și injectați cu diverse substanțe pentru a se usca

O nouă metodă pentru a defrișa pădurea găsită de tăietorii de lemne: injectau copacii la rădăcină pentru a se usca.

Potrivit inspectorului șef al Gărzii Forestiere Suceava, silvicultorii de la Ocolul Silvic Borca din Neamț au observat că în două porțiuni de pădure, deținute de același proprietar, au loc fenomene anormale de uscare a arborilor de rășinoase.

În urma verificărilor efectuate de către delegații Gărzii Forestiere Suceava – Garda Forestieră Județeană Neamț, împreună cu angajații Ocolului Silvic Borca, s-a constatat că 329 de arbori sănătoși, cu mare valoare economică, au fost găuriți la rădăcină, probabil pentru injectarea unor substanțe care să determine uscarea lor. Valoarea estimată a prejudiciului este de 72352 de lei.

Găurile au fost apoi mascate cu litieră și pământ. La scurtă vreme după efectuarea acestei operații, arborii au început să se usuce din extremități, primele afectate fiind creșterile din anul curent.

„Ca urmare a acestor constatări, Garda Forestieră Suceava a depus în cursul acestei zile o sesizare penală la parchetul de pe lângă Judecătoria Bicaz”, susține Gășpărel.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*