Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Un sucevean, membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale a Uraniului

Un sucevean este membru al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale a Uraniului. Este vorba despre inginerul principal la Transelectrica, Centrul de Exploatare Suceava, fost vicepreședinte PD al Consiliului Județean Suceava, Dragoș Danubianu.

Potrivit profit.ro, Ministerul Energiei, acționarul unic al Companiei Naționale a Uraniului (CNU), a decis să-i revoce in corpore pe cei 5 membri ai Consiliului de Administrație al companiei și să-i înlocuiască cu administratori provizorii. Mandatele acestora au fost stabilite la 4 luni, însă vor putea fi înlocuiți mai repede, dacă procesul de selecție de noi membri CA în conformitate cu legislația în vigoare privind guvernanța corporativă a companiilor de stat se va finaliza înainte de scurgerea imtervalului respectiv.

Printre noii administratori ai CA se numără Cosmin Ghiță, în vârstă de 27 de ani, numit în aprilie de fostul premier PSD Sorin Grindeanu în funcția de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului.

În CA-ul CNU a fost numit și Gelu Mărăcineanu, fost director general al companiei, dar și fost președinte al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM) în perioada februrie – octombrie 2009, instalat în funcție și revocat de premierul de atunci, Emil Boc. Anterior, Mărăcineanu lucrase pentru Geoasset, firmă controlată de PSV Company, fosta Petromservice.

Ceilalți membri noi ai Consiliului de Administrație al CNU sunt Dragoș Danubianu, inginer principal la Transelectrica, Centrul de Exploatare Suceava, fost vicepreședinte PD al Consiliului Județean Suceava, Iulian Offenberg, șeful serviciului de aprobări proiecte și programe al companiei de stat de închidere și ecologizare mine Conversmin, fost membru în CA-ul Complexului Energetic Hunedoara și fost consilier al ministrului ALDE al Energiei Andrei Gerea și al senatorului PSD și UNPR de Hunedoara Haralambie Vochițoiu, precum și Cornel Bobâlcă, consilier juridic la Ministerul Energiei, fost director în ministerele Energiei și Economiei, precum și la AVAS.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*