Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Polițistul Sorin Vezeteu, care a murit înjunghiat, cetățean de onoare al municipiului Suceava

Polițistul Sorin Vezeteu, care a murit joia trecută, fiind înjunghiat cu sălbăticiune de un individ, va deveni cetățean de onoare post mortem al municipiului Suceava. Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat că va propune consilierilor locali în ședința de joi acordarea acestui titlu, dar și a unui ajutor de 5.000 de lei pentru familia polițistului de la Transporturi Feroviare.

Vreau să fac un apel la Ministerul de Interne în primul rând, la cei responsabili să respecte statutul polițistului, mai exact articolul care prevede că copiii aflați în întreținerea polițistului decedat sau încadrat într-un grad de invaliditate, ca urmare a rănirii acestuia în timpul ori în legătură cu exercitarea atribuțiunilor de serviciu, precum și soțul sau soția, în acest caz soția, pot fi numiți în funcții de polițiști sau angajați ca personal contractual, fără examen sau concurs, în unități ale ministerului”, a mai precizat Harșovschi.

Sorin Vezeteu a murit în Gara Burdujeni, la vârsta de 38 de ani, fiind înjunghiat de un tânăr de 23 de ani, Ioan Beșa, pentru simplul motiv că purta uniforma de polițist.

El era căsătorit și a lăsat în urmă și două fetițe de cinci și șapte ani.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Polițistul Sorin Vezeteu, care a murit înjunghiat, cetățean de onoare al municipiului Suceava | Moldova24
  2. Consilierii locali au decis: Sorin Vezeteu, cetățean de onoare post-mortem | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*