Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

VIDEO Imagini rare! Suceava, județul cu cele mai mari pagube produse de furtuni, din țară

Suceava este județul cu cele mai mari pagube produse de furtuni, din țară.

Există chiar și o filmare când copacii au fost puși la pământ de vântul puternic, pe raza Ocolului Silvic Iacobeni.

Potrivit unui comunicat al Romsilva, peste 80.000 de hectare de padure, aflate in proprietatea statului si administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, au fost afectate in acest an de fenomenele meteorologice extreme, precum vijelii, averse torentiale sau viscole cu ninsori abundente.

De la inceputul anului, in total, 82.750,79 de hectare au fost afectate de doboraturi sau rupturi de arbori, din care 136,4 hectare au fost doboraturi in masa, suprafetele fiind afectate in totalitate. Volumul total de lemn din aceste suprafete afectate de fenomenele meteorologice deosebite se ridica la 234,1 mii de metri cubi.

Cele mai multe evenimente de acest fel au avut loc in luna iunie, fiind inregistrate 27.852,32 de hectare. Cele mai mari pagube au fost in judetul Suceava, unde, intre 23 si 25 iunie, au fost afectate 20.386,1 hectare, din care 53,6 doboraturi in masa, pe raza a 12 ocoale silvice din cadrul Directiei Silvice Suceava.

Anul trecut, fenomenele meteorologice extreme au afectat, in total, in padurile de stat administrate de Romsilva, o suprafata cumulata de 204.687 de hectare, volumul total de produse accidentale fiind de 1.347,8 mii de metri cubi.

VIDEO: Marcel Pașcovici


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. VIDEO Suceava, județul cu cele mai mari pagube produse de furtuni, din țară | Moldova24

Lăsați un comentariu

*