Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Ucigașul polițistului din Suceava are un frate dat în urmărire internațională

Alexandru Beşa, din comuna Valea Moldovei, dat în urmărire naţională şi internaţională din primăvara acestui an, a fost prins în urma unui control de rutină efectuat de poliţiştii germani din oraşul Gronau.

Alexandru Beşa este fratele lui Ioan Beşa, cel care l-a omorât cu 40 de lovituri de cuţit pe poliţistul Sorin Vezeteu pe peronul Gării Burdujeni din municipiul Suceava. Alexandru Beşa (24 de ani) are de executat doi ani şi patru luni de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, ameninţare, distrugere şi ultraj. El a fost prins în noaptea de 21 spre 22 iulie 2017, la ora 01.30, de către poliţiştii germani, fiind arestat în vederea extrădării sale în România, scrie Adevarul.

„În urma acţiunii de cooperare poliţienească, în urma unui control de rutină efectuat în Germania a fost identificat Alexandru Beşa, care figura ca urmărit la nivel internaţional în baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea emis de către secţia penală a Judecătoriei Gura Humorului, mandatul fiind emis pentru mai multe fapte de violenţă şi ultraj. Condamnatul a fost identificat de către autorităţile germane, se află în custodia lor, urmând a fi extrădat în România pentru ispăşirea pedepsei“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisarul de poliţie Ionuţ Epureanu.

La data de 20 februarie 2017, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe inculpatul Alexandru Beşa, din comuna Valea Moldovei, la doi ani şi patru luni de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de ultraj, lovirea sau alte violenţe asupra unui membru de familie, distrugere şi ameninţare, decizia magistraţilor suceveni fiind una definitivă. Anchetatorii au stabilit că la data de 30 martie 2015, individul a lovit-o pe mama sa, cu pumnii şi picioarele, a distrus bunuri din magazinul gestionat de aceasta şi i-a adresat ameninţări cu moartea. Poliţiştii sosiţi la faţa locului pentru a aplana conflictul, au fost ameninţaţi de Beşa cu moartea. De altfel, el a încercat să îi lovească pe poliţişti, provocându-i leziuni unuia dintre aceştia. Agentul rănit a avut nevoie de trei zile de îngrijiri medicale. De asemenea, la data de 26 aprilie 2015, inculpatul Alexandru Beşa a lovit-o pe mama sa cu palmele peste faţă şi i-a luxat degetul de la o mână. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au fost ameninţaţi din nou cu moartea.

Citeste mai mult: adev.ro/otn7k2


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*