Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Primarul Ion Lungu, în concediu cu soția și nepotul. Vezi unde!

Foto: Facebook/ Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, se află în concediu alături de soția sa și nepotul său. Edilul a ales să-și petreacă concediul, vara aceasta, la Murighiol, în județul Tulcea. Tot acolo primarul își sărbătorește, marți, ziua de naștere.

Lungu a postat pe pagina sa de socializare o fotografie alături de nepotul său.

Murighiol este o comună în județul Tulcea, Dobrogea, România, formată din satele Colina, Dunavățu de Jos, Dunavățu de Sus, Murighiol (reședința), Plopul, Sarinasuf și Uzlina. “Murighiol” (Murî-Göl) înseamnă “lacul furnicilor” în turcește. În hărțile mai vechi apare sub denumirea de “Sărăria”.

Aici se află ruinele cetății antice grecească, romană apoi bizantină Halmyris (secolele I-VII e.n.), fost port la brațul Sf. Gheorghe al Deltei Dunării, înconjurată de un zid de apărare masiv, cu turnuri și porți, și prevăzută cu băi romane; tot aici s-au găsit ruinele unei basilici paleocreștine cu criptă pentru moaște de martiri ș.a.

Este cea mai întinsă comună din România. Suprafața comunei este de 84046 hectare, din care intravilan 792hasi restul de 83254ha este extravilan, majoriatea acoperind zone vaste din Delta Dunarii. Populația comunei este de 3876 locuitori, împărțiți în 1493 gospodării.

 

Printre obiectivele turistice: Delta Dunării – Rezervația de biosferă a Deltei Dunarii, Complexul limanelor Razelm-Sinoe, Cetatea Halmyris, satul Uzlina, pescăria Ciotica, potrivit Wikipedia.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Primarul Ion Lungu, în concediu cu soția și nepotul. Vezi unde! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*