Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

20 de angajați ai MAI din Suceava, instruiți pe segmentul de etică și integritate

Direcția Generală Anticorupție, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General pentru Imigrări și Inspectoratul General al Jandarmeriei, cu sprijinul Fundaţiei Hanns Seidel România, organizează, la Suceava, un nou stagiu de formare în cadrul Proiectului Etică Organizațională și Integritate în M.A.I.

Proiectul, aflat la cea de-a doua ediție, este adresat personalului Ministerului Afacerilor Interne și are ca obiectiv promovarea eticii organizaţionale şi integrităţii în rândul poliţiştilor, în scopul însuşirii de către poliţiştii aflaţi la început de carieră a cunoştinţelor şi abilităţilor necesare dezvoltării unui comportament adecvat în asigurarea aplicării legii.

Stagiul de formare ce are loc în intervalul 18-20 iulie a.c., în Municipiul Suceava, beneficiază de participarea unui număr de 20 de tineri funcționari M.A.I. aflați la început de carieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava, Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni și Arhivele Naționale – Serviciul Județean Suceava.

Până în prezent, în cadrul proiectului, s-au desfășurat 7 serii, la care au participat 120 de cursanți. Stagiul de formare actual beneficiază de sprijinul Consiliului Județean Suceava și al Muzeului de Istorie Suceava care au pus la dispoziția organizatorilor Sala Media din cadrul Muzeului de Istorie Suceava.

Obiectivul proiectului este reprezentat de formarea în domeniul eticii și integrității a unui număr de 300 de tineri funcționari din structurile de poliție, poliție de frontieră, jandarmerie şi imigrări, proveniţi din promoția 2016 a școlilor M.A.I. și a 40 de manageri nemijlociți ai acestora.

Participanții beneficiază de expertiza unor traineri reputați din cadrul MAI, dar și din afara M.A.I., precum cms. şef. dr. Şinca Florin – I.G.P.R., autorul a numeroase cărți istorice, gl. bg. (r) Virgil Vochină – fost polițist, Mircea Toma – preşedinte al Asociaţiei ActiveWatch, col. (r) Dan Antonescu – fost polițist etc. Întâlnirile vizează formarea tinerilor funcționari în spiritul dezvoltării unui comportament etic şi integru, perfecționarea managerilor în promovarea valorilor morale în M.A.I., precum și implicarea activă a managerilor în stimularea conduitei etice a debutanților, în fapt, integrarea profesională corectă și dezvoltarea unei culturi organizaționale bazată pe valori etice. În acest context, managerii participanți vor monitoriza activitatea tinerilor funcționari din subordine, în vederea unei evaluări pe criteriile ce stau la baza proiectului.

Proiectul “Etica organizaţională și integritate în M.A.I.” este o inițiativă a Direcției Generale Anticorupție în contextul măsurilor de prevenire a corupției, iar ca urmare a sprijinului și aprecierii de care s-a bucurat la prima ediție din 2016, în acest an s-a extins la nivel național.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. 20 de angajați ai MAI din Suceava, instruiți pe segmentul de etică și integritate | Moldova24

Lăsați un comentariu

*