Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Concluzia unui neamț, șef la o firmă din Suceava: „Românii nu se simt bine dacă nu pleacă cu măcar doi litri de motorină acasă”

Matthias Hochrein, de 36 de ani, din Ulm, și-a mutat centrul vieții în România, la o fermă situată la 20 de km de orașul Suceava, regiunea Bucovina. El a dorit să devină fermier, pasiune pe care a descoperit-o pe timpul unei ucenicii când a frecventat Școala Waldorf din Ulm.

Primul contact cu țara l-a avut la momentul construirii unei școli Waldorf în România, unde a învățat limba locală, s-a căsătorit cu o româncă și are doi copii, potrivit ziarulromanesc.de.

Ferma se află în apropiere de una dintre ultimele fabrici românești de zahăr. Se ocupă de aceasta împreună cu alți doi asociați germani. A început cu un teren de 450 de hectare. Între timp cei trei parteneri au mai cumpărat pământ. Au un total de 14 angajați și cultivă 2.200 de hectare cu sfeclă, grâu, soia, rapiță și porumb.

Suntem un exemplu antreprenorial pozitiv privind ceea ce se poate face în România”, declară Matthias. Cu toate acestea, nu își vede viața pentru totdeauna în România. În ciuda dificultăților, el vede partea bună a oamenilor, însă spune că ”lucrătorii români nu se simt bine dacă nu se duc seara acasă cu măcar doi litri de motorină furată”. Din acest motiv, Matthias a pus la dispoziție o listă pe care fiecare angajat poate trece ce a luat cu el. Însă acest sistem nu prea funcționează, scrie swp.de.


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. Claudiu says:

    Păi dă-le salar cum trebuie. Nu le cere să lucreze la tine o lună și le dai salar să trăiască trei zile. Si le mai și zici că le oferi condiții. De aia au venit și multinaționalele în România ca să caute sclavi că dacă guvernul României nu e de acord, ei pleacă. Păi plecați si să veniți când vă voi chema io. Astea sunt valorile occidentale? Sclavagismul? Cu ce să-și cumpere angajații medicamente sau mâncare din salarul pe care îl oferă companiile străine din România angajaților români? Profitul pe care îl fac companiile străine îl duc în străinătate, profit care îl fac sclavii români. Conform unui studiu făcut nu demult de mai multe țări cu privire la România arată că nivelul sărăciei în România este foarte ridicat, iar sub nivelul sărăciei se află și persoane care lucrează și primesc un salar.

    Răspunde
  2. bUHOSU says:

    De ce n-a facut agricultura la el acasa? Pentru ca acolo nu poti prosti pe nimeni la bani… Daca nu platesti, nu munceste nici dracul pentru tine. La noi merge si cu prosteala si dupa ce ca plateste cum plateste, mai face si pe-a lupul moralist…

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*