Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Încasări mai mari la Primăria Suceava, în primul semestru, față de anul trecut. Primarul anunță redistribuirea unor sume

Încasările Primăriei municipiului Suceava, în primul semestru al acestui an, sunt mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut. Dinamica pozitivă a execuției bugetare va permite o serie de rectificări bugetare, respectiv redistribuirea unor sume pentru solicitări de ultimă oră, anunță primarul Ion Lungu. Edilul susține că veniturile proprii au crescut cu 8,3% față de aceeași perioadă a anului trecut. Vor fi alocați bani pentru școli, un milion de lei pentru Ambulatoriul Spitalului Județean Suceava, dar și pentru alte solicitări. Cel mai probabil, această redistribuire a fondurilor se va face în luna august.

Potrivit primarului Ion Lungu, la capitolul total venituri creșterea este de 6,21%, iar la venituri proprii de 8,3%, față de anul trecut, la impozitele pe proprietate 3,2%, la persoane fizice, la impozite pe clădiri 1,76%, la impozitul pe terenuri mai mare cu 4,8%, la impozitul auto mai mari cu 3,7%. La persoane juridice, la impozitul pe clădiri creșterea este mai mare cu 4,75% față de aceeași perioadă a anului trecut, la impozitul pe teren -mai mică cu 92,76% comparativ cu anul trecut, iar impozitul pe taxa auto mai mare cu 4,71%.

La amenzi, încasările sunt mai mari cu 19,93% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și la TVA încasările sunt mai mari cu 6,18%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut”, a anunțat edilul.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*