Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Controale efectuate de comisarii de la Protecția Consumatorilor la casele de schimb valutar și magazinele de jucării. Ce nereguli au găsit

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Suceava a desfasurat, în lunile mai și iunie, 549 actiuni de control, soldate cu 193 amenzi in valoare de 322700 lei si 66 avertismente.Toate actiunile de control s-au desfasurat in urma cercetarii reclamatiilor si a tematicilor nationale si locale.

S-au inregistrat 259 reclamatii, neevidentiindu-se un segment de piata in mod special.
Comisarii au verificat dacă s-au respectat prevederile legale privind protectia consumatorilor la comercializarea, prezentarea si publicitatea suplimentelor alimentare. S-au desfasurat 28 actiuni de control, fiind aplicate 19 amenzi in valoare de 33600 lei si 4 avertismente.S-au oprit temporar de la comercializare produse in valoare de 580 lei. Ca si deficiente constatate: lipsa evidentiere alergeni,promotii fara produs de referinta, lipsa preturi.

Totodată, s-au făcut verificări și în ce privește comercializarea jucăriilor. S-au efectuat 18 actiuni de control,fiind aplicate 10 amenzi in valoare de 14.400 lei si 1 avertisment. Ca si deficiente constatate amintim eticheta cu avertismentele legate de siguranta jucariilor netradusa in limba romana,nespecificarea perioadei promotiilor.

S-au făcut verificări și la casele de schimb valutar. Au fost verificati 23 de agenti economici, fiind aplicate 16 amenzi in valoare de 52000 lei si 2 avertismente. Ca abateri s-au constatat: lipsa formularului de acord,semnat de consumator, conform legislatiei in vigoare si neinformarea consumatorilor,privind bacnotele uzate si monezilor.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Controale efectuate de comisarii de la Protecția Consumatorilor la casele de schimb valutar și magazinele de jucării. Ce nereguli au găsit | Moldova24

Lăsați un comentariu

*