Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Apa din fântâni din 33 de localități din Suceava nu este bună de băut

Apa din fântâni din 33 de localități din județul Suceava nu este bună de băut. Apa a fost verificată de inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, iar probele au arătat că este neconformă.

Cele mai multe sunt izvoare aflate în administrarea primăriilor, dar și fântâni din curtea unor unități de învățământ.

Reprezentanții DSP susțin că au fost recoltate 292 de probe, dintre care 156 au fost găsite necorespunzătoare din punct de vedere chimic sau/şi microbiologic, cele mai multe având nitrați.

Cei care consumă apa necorespunzătoare dezvoltă o imunitate intestinală, spun reprezentanții DSP, dacă o folosesc regulat, însă problemele pot apărea la cei care o consumă pentru prima dată, cum sunt vizitatorii, turiștii.

Conform legislaţiei în vigoare, direcţiile de sănătate publică verifică cel puţin o dată pe an, calitatea apei de folosinţă publică, fântâni şi izvoare, pentru analizarea conformării la parametri: bacterii coliforme, număr de colonii la 22 de grade Celsius şi la 37 de grade Celsius, escherichia coli, streptococi fecali, turbiditate, duritate, oxidabilitate, amoniac, nitraţi, nitriţi, pesticide şi orice alt parametru considerat necesar a fi investigat de către DSP. Costurile de prelevare şi analiza probelor sunt suportate de către primării.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Apa din fântâni din 33 de localități din Suceava nu este bună de băut | Moldova24

Lăsați un comentariu

*