Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Tun capturat de Ștefan cel Mare la lupta din Codrii Cosminului, prezentat în expoziția „Ștefan cel Mare”. Ministrul de Externe, invitat la eveniment

Pe data de 14 august, la Suceava va fi deschisă expoziția „Ștefan cel Mare”. Potrivit șefului județului, Gheorghe Flutur, expoziția va rămâne la Suceava până în luna ianuarie 2018, după care va pleca la București, Iași, Sibiu, iar pe 1 decembrie 2018 va ajunge la Muzeul din cetatea Alba Iulia. Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a fost invitat la inaugurarea expoziției.

Expoziția va cuprinde aproximativ 250 de piese, din care aproximativ 100 sunt de la Suceava.

Este vorba și de un tun vechi pe care îl aducem din Republica Moldova, de la Orhei, capturat de Ștefan la lupta din Codrii Cosminului, steagul liturgic al lui Ștefan ce Mare […] un fragment din racla inițială cu care s-au adus moaștele Sfântului Ioan cel Nou la Suceava, două tetraevangheliare vechi, multe bijuterii vechi, documente din epoca lui Stefan cel Mare, monetărie, obiecte din perioada respectivă […]Va fi cea mai mare expoziție din 1990 a lui Ștefan cel Mare”, a declarat Flutur.

Expoziția va fi deschisă la Muzeul de Istorie Suceava și  este în parteneriat cu Muzeul de Istorie al României, dar și cu alte mu­zee din Botoșani, Bacău, Iași, Vaslui, Chișinău.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Tun capturat de Ștefan cel Mare la lupta din Codrii Cosminului, prezentat în expoziția „Ștefan cel Mare”. Ministrul de Externe, invitat la eveniment | Moldova24

Lăsați un comentariu

*