Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Sucevean în stare gravă din cauza unui virus transmis de șobolani. Nu mai putea urina

Foto:CBC.ca

Un bărbat de 56 de ani, din județul Suceava a ajuns în stare gravă la spital din cauza unui virus transmis de șoareci și șobolani. El a ajuns inițial pe mâinile medicilor de la Spitalul Județean Suceava, care au decis să îl transfere la Iași, la Spitalul Sfântul Spiridon. De acolo, bărbatul a fost transferat la Parhon. Ela fost diagnosticat cu hantavirus.

Virusul poate fi luat de oameni de la şoareci şi şobolani infestaţi, atunci când aceştia inspiră aerul produs de excrementele sau urina acestora.

Suceveanul a luat virusul săptămâna trecută, el locuind în apropierea unei păduri, și a ajuns la spital cu febră, insuficienţă renală şi insuficienţă hepatică.

„Diag­nosticul cu Hantavirus a fost pus după ce s-a demonstrat faptul că amândoi prezentau ambele tipuri de insuficenţă, iar rezultatul pentru leptospiroză a fost negativ. În general, infecţia apare la cei ce lucrează în subsoluri, în zone mlăştinoase sau care sunt pădu­rari, persoane care intră în contact cu materiile fecale, urina sau saliva rozătoarelor. Clinic, boala se ca­racterizează printr-un debut acut, cu febră, cefalee, greţuri, vărsături, dureri abdominale sau scaune diareice”, a declarat, pentru Ziarul de Iași, dr. Ionuţ Nis­tor, medic primar nefrolog şi pur­tător de cuvânt al spitalului.

Totodată medicul susține că în prezent suceveanul internat în Clinica de Nefrologie a spitalului este în stare stabilă.

„Bărbatul de 56 de ani are o evoluţie favorabilă. După ce a făcut o şedinţă de hemodializă şi-a reluat funcţia renală. Celălalt pa­cient, de 36 de ani, are o recuperare mai lentă, fiind făcute deja patru şedinţe de hemodializă, iar, conform experienţei anterioare, în termen de până la şase luni îşi va recupera funcţia renală complet”, a declarat, pentru sursa citată, dr. Ionuţ Nistor.

Deoarece tratamentul pentru hantavirus este limitat, cea mai bună protecţie împotriva acestei infecţii este evitarea contactului cu rozătoarele sau habitatul lor.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Sucevean în stare gravă din cauza unui virus transmis de șobolani. Nu mai putea urina | Moldova24

Lăsați un comentariu

*