Sâmbătă 13 Aprilie 2024, Actualizat acum 103 zile 12:00 am

Arhimandritul Damaschin Luchian, ales Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Foto: Sihastriaputnei.ro

În şedinţa de lucru a Sfântului Sinod din 4 iulie 2017, ierarhii Bisericii Ortodoxe Române l-au ales pe Arhim. Damaschin Luchian pentru a ocupa funcţia de Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Arhimandritul Damaschin Luchian, pe numele de botez Ioan Daniel, s-a născut pe data de 24 iunie 1981 în localitatea Dornești, judeţul Suceava, din părinții Constantin și Elena.

Acesta a urmat cursurile Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, licențiat cu lucrarea „Paternitate și filiație duhovnicească în Ortodoxie. Continuitate și înnoire”, sub coordonarea Pr. Prof. Dr. Ioan Cristinel Teșu și cursuri postuniversitare de masterat la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian” București, secția Doctrină și Cultură, încheiate cu susţinerea lucrării de dizertație „Paternitate și filiație duhovnicească în scrisorile Sfinților Varsanufie și Ioan din Gaza”, sub îndrumarea pr. prof. dr. Vasile Răducă.

Damaschin Luchian a fost tuns în monahism la Mănăstirea Sihăstria Putnei în data de 18 decembrie 2005, find pe rând ghid, casier şi secretar.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Arhimandritul Damaschin Luchian, ales Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților | Moldova24

Lăsați un comentariu

*