Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Consilier local din Broșteni găsit de ANI în conflict de interese administrativ și penal

Un consilier local din Broșteni a fost găsit de inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) în conflict de interese administrativ și penal. Potrivit ANI, Mircea Păușeriu, în calitate de consilier local, având un interes personal de natură patrimonială, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local al orașului Broșteni „privind organizarea pășunatului în anul 2010”, în temeiul căreia a fost încheiat contractul de închiriere a terenurilor pentru pășunat între Consiliul local al comunei Broșteni și Asociația crescătorilor de animale „Ciobănașul” Broșteni, asociație în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de membru și a deținut funcția de președinte.

Totodată,  a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local al orașului Broșteni „privind menținerea contractului de închiriere încheiat între Consiliul local al comunei Broșteni și Asociația crescătorilor de animale „Ciobănașul” Broșteni în forma inițială”.

Deși avea posibilitatea să anticipeze că o decizie prin care s-ar aproba închirierea pășunilor prezintă un avantaj pentru asociație, în cadrul căreia deține calitatea de membru (prin închirierea pășunilor, acesta a obținut venituri din folosirea și exploatarea acestora, respectiv din creșterea și vânzarea animalelor, venituri care au crescut patrimoniul personal), persoana evaluată nu a anunțat la începutul dezbaterilor interesul personal pe care îl avea în problema respectivă și nu s-a abținut de la vot (a votat pentru).

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 şi 77 din Legea 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75 și art. 77 din Legea 393/2004”, susține ANI.

Ulterior adoptării hotărârilor, în calitate de asociat unic și administrator al S.C. Pauseriu Med-Vet S.R.L., a încheiat două contracte de execuție lucrări de defrișări și de aducție apă cu Asociația Crescătorilor de Animale „Ciobănașul” Broșteni – contracte încheiate în vederea aplicării măsurilor ce trebuiau respectate de crescători, pentru a putea beneficia de subvenții (deși cunoștea faptul că Hotărârea Consiliului Local al orașului Broșteni și contractul de închiriere pășune au fost anulate și astfel contractul era folosit ilegal pentru obținerea subvențiilor).

Astfel, deoarece există indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Mircea Păușeriu a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Consilier local din Broșteni găsit de ANI în conflict de interese administrativ și penal | Moldova24

Lăsați un comentariu

*