Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Lucian Harșovschi: Începând cu 1 iulie, transportul complementar cu maxi-taxi iși încheie activitatea

Transportul complementar cu maxi-taxi iși încheie activitatea începând cu 1 iulie 2017. Potrivit viceprimarului municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, societatea municipalității, T.P.L. S.A., rămâne unic operator pentru transportul de călători de pe raza municipiului Suceava.

„Acest lucru trebuia să se întâmple acum un an dar conducerea T.P.L. a informat primăria că nu este pregătită să preia surplusul de călători deoarece are parcul auto învechit și subdimensionat. Dacă mă întrebați pe mine, nici acum nu sunt pregătiți pentru toamnă când elevii vor reîncepe școala. Conducerea TPL știa că se va ajunge aici și nu a făcut nimic să-și îmbunătățească parcul auto. Dacă achiziționau mijloace de transport, puteau să preia o parte din șoferii de pe maxi taxi, care rămân acum șomeri. Ba mai mult, la începutul anului când am dorit să prindem în buget 1.000.000 lei pentru achiziția de noi mijloace de transport, conducerea T.P.L. mi-a transmis că nu îi ajută și să nu bugetăm acest lucru. Am informat Consiliul Local și noul Consiliu de Administrație al T.P.L. S.A. despre aceste aspecte și despre faptul că, pentru a continua cu proiectul european, trebuie să se găsească un teren liber de sarcini pentru construcția unei noi autobaze. Responsabilitatea totală aparține conducerii T.P.L. (răspund legal chiar și patrimonial pentru ceea ce decid). Primăria a făcut tot posibilul să ajute (a cumparat 30 autobuze noi începând cu 2006, a achiziționat alte 5+5 mini-autobuze în 2015 și 2016) dar responsabilitatea deciziilor le aparține deoarece trebuie să conducă această societate și să ia deciziile optime pentru suceveni. Până la sosirea autobuzelor electrice, obținute cu ajutorul fondurilor U.E., T.P.L. trebuie să se descurce și să reușească să preia toți sucevenii care circulă cu autobuzul, în condiții decente”, spus viceprimarul.


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. Delia says:

    Buna ziua. Transportul public in Burdujeni-Sat este compromis de decizia fara scrupule a celor din conducere. Cu ce se duc oamenii la cumparaturi, cu ce vin oamenii de la cumparaturi, cu ce se duc copii la scoala si cu ce vin acasa?
    Ne intoarcem din nou pe vremea comunismului cand circulau autobuze din 4 in 4 ore?
    Ne intoarcem din nou la vremea cand trebuia sa mergem pe jos kilometri intregi pana in centru pentru ca nu mergeau autobuzele sau nu era curent si troleibuzele nu circulau?
    Ne intoarcem din nou, dupa 28 de ani, la aceeasi situatie sa mergem imbulziti si inghesuiti in autobuze pline pana la refuz si cu usile deschise pentru ca nu puteau sa fie inchise din cauza oamenilor ce stateau inghesuiti pe scara autobuzului cu teama ca trebuiau sa astepte inca o ora sa vina alt autobuz? Rusine celor care au decis si au luat aceasta hotarare. Cu oameni ca voi in conducere se duce de rapa tara asta care are potential dar este distrusa de voi. Rusine, rusine, rusine. Credeti ca oamenii au bani de taxi de fiecare data cand vin cu cumparaturi sau trebuie sa ajunga undeva la o anumita ora?
    Ganditi-va si la oameni, nu doar la interesul vostru de a acumula venituri de la sponsori europeni, bani pe care ii bagati in buzunarele voastre proprii negandindu-va la oamenii care v-au votat si v-au facut viata frumoasa.
    Rusine!

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Lucian Harșovschi: Începând cu 1 iulie, transportul complementar cu maxi-taxi iși încheie activitatea | Moldova24

Lăsați un comentariu

*