Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

O primărie din Suceava și o firmă de exploatare a balastului, amendate de Garda de Mediu. Vezi motivul!

O primărie din județul Suceava a primit o amendă de 5.000 de lei de la Garda de Mediu Suceava. Și asta din cauza gunoaielor depozitate de cetățenii din comuna Zamostea pe malul râului Siret.

Totodată, până pe 28 iunie, Primăria Zamostea trebuie să elimine gunoaiele din zona respectivă.

„Au dus cetățenii acolo strujeni, mizerie, au dus pe malul apei acolo. Am o săptămână să fac curățenie acolo. Merge mașina de gunoi să ia gunoiul tot timpul, eu nu le-am zis să ducă gunoiul acolo. O să pun o placă acolo cu depozitarea gunoiului menajer interzisă”, ne-a declarat primarul din Zamostea, Vasilea Haliuc.

Totul a ieșit la iveală în urma unui control efectuat de comisarii de la Garda de Mediu Suceava și inspectori de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava. Aceștia au constatat abateri de la reglementările de mediu şi de la cele privind respectarea Legii Apelor.

Totodată, Garda de Mediu a amendat și firma Aga Trans SRL Dorohoi, care se ocupă cu exploatarea balastului, după ce a efectuat lucrări de extracţie a agregatelor minerale, la aproximativ doi kilometri în aval de podul aflat în construcţie la Talpa, fără a solicita şi obţine autorizaţie de mediu.  Firma respectivă a primit o sancțiune de 30.000 lei. De asemenea, și inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava au amendat Aga Trans SRL Dorohoi cu 25.000 lei pentru că a săpat fără acte de reglementare în malul râului Siret.

„Aga Trans are închiriat de la primărie șapte hectare și ceva pentru care primăria încasează anual 23.000 lei”, ne-a declarat primarul.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Amenzi de 55.000 de lei pentru o firmă din județul Botoșani. Vezi pentru ce! | BotosaniNews.ro
  2. O primărie din Suceava și o firmă de exploatare a balastului, amendate de Garda de Mediu. Vezi motivul! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*