Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Și-au bătut joc de bătrâne: le-au chinuit, bătut și tâlhărit. Cum au fost pedepsiți

Și-au bătut joc de niște femei care le puteau fi mame, iar acum și-a primit pedeapsa. Stan Gheorghe Zobar a primit șase ani  și opt luni de închisoare, Cherar Constantin Abel va sta după gratii patru ani, Țican Costel a primit cinci ani și patru luni de închisoare, Hariga Claudiu- patru ani de închisoare, Hariga Tiberiu Ionatan și Donisan Daniel- câte trei ani de închisoare. Hopulele Claudia Petruța a primit măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de patru luni.

Sentința a fost dată, joi, de magistrații Judecătoriei Suceava. Cu toții au fost judecați pentru tâlhărie sau complicitate la tâlhărie.

Potrivit anchetatorilor,  în baza unei înţelegeri prealabile, în noaptea de 02 iunie 2016, în intervalul orar 01:22 – 01:47, cei trei, prin efracţie, au pătruns în incinta locuinţei persoanei vătămate CM, în vârstă de 69 de ani, amplasată în municipiul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia, datorată vârstei, stării de sănătate şi infirmităţii (având un membru inferior amputat), unde, prin exercitarea de violenţe fizice, lovind-o cu pumnii şi picioarele, au imobilizat-o şi i-au sustras de la mână două bijuterii (inele) din aur, din portofel suma de 600 lei, un laptop, precum şi trei terminale mobile. Aceştia au fost ajutaţi de inculpatul Hariga Tiberiu Ionatan, care cunoscând natura infracţională şi scopul activităţii lor, i-a transportat cu autoturismul proprietate marca BMW culoare argintie cu nr. de înmatriculare BN-15-CIS, de la domiciliul acestora din com. Pătrăuţi la locuinţa persoanei vătămate şi înapoi.

În urma loviturilor primite CM a suferit mai multe leziuni, fiind internat la Clinica OMF Iaşi, cu diagnosticul de fractură dublă de mandibulă cu deplasare, nr. zilelor de îngrijiri medicale fiind estimat provizoriu la 50-55 zile.

În baza unei înţelegeri prealabile, în noaptea de 07 spre 08 iunie 2016, orele 01:45-02:00, au pătruns prin efracţie în locuinţa persoanelor vătămate LE şi LV din comuna Fundu Moldovei, sat Botuşel, judeţul Suceava, ambele în vârstă de 82 de ani şi prin exercitarea de acte cu violenţă le-au deposedat de suma de 6200 lei şi distrus terminalul mobil precum şi cablul telefonului fix, profitând de vârsta înaintată a acestora şi deficienţele grave de văz şi auz a persoanei vătămate LV. De asemenea, aceştia au fost ajutaţi de inculpatul Hariga Tiberiu Ionatan, care i-a transportat cu autoturismul proprietate marca BMW culoare argintie cu nr. de înmatriculare BN-15-CIS, de la domiciliul acestora din comuna Pătrăuţi la locuinţa persoanelor vătămate şi înapoi.

Ionatan Tiberiu Hariga, zis Tibi, tot din Pătrăuți a fost și el trimis în judecată de procurori pentru săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la tâlhărie calificată şi una de complicitate la infracţiunea de distrugere.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Și-au bătut joc de bătrâne: le-au chinuit, bătut și tâlhărit. Cum au fost pedepsiți | Moldova24

Lăsați un comentariu

*