Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Razii de amploare ale polițiștilor în zona Vicovu de Sus și Broșteni

Poliţiştii desfăşoară zilnic acţiuni în teren pentru identificarea celor care conduc vehicule după ce au consumat în prealabil băuturi alcoolice pentru identificarea la timp a acestora şi prevenirea unot tragedii rutiere. De asemenea, activitatea de cercetare penală desfăşurată de poliţişti în dosarele penale vizând cazuri de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice este o prioritate a poliţiştilor rutieri, fiind dispuse măsuri ferme, conform legii, inclusiv privative de libertate.
În cursul zilei de miercuri acţiunile au fost intensificate în zona oraşului Vicovu de Sus şi în zona oraşului Broşteni.

La 21.06.2017, în jurul orei 18.30, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe DC Ziminelul, din comuna Straja, autoturismul condus de un localnic de 37 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 21.06.2017, în jurul orei 18.35, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe DC Ziminelul, din comuna Straja, autoturismul condus de un localnic de 41 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 21.06.2017, ora 08.30, în timp ce acționa pe DJ 174, pe raza comunei Dorna Arini, o patrulă din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei, a fost sesizată de un localnic de 43 de ani, despre faptul că, în jurul orei 08.00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 174, în locul numit „Dealu lui Monac”, s-a intersectat cu un TIR, iar de la roțile acestuia a sărit o piatră, care i-a spart parbrizul.
Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că, autoturismul prezenta mai multe avarii la caroserie, sens în care, s-au impus cercetări cu privire la împrejurările producerii evenimentului.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, în jurul orei 08.39, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 21.06.2017, în urma continuării cercetărilor în cauza din 18.06.2017, ora 21.15, privind comiterea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, faptă comisă de un tânăr de 24 de ani, din orașul Broșteni, polițiștii au emis pe numele suspectului, ordonanță de reținere pentru 24 de ore.
Cel în cauză a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 22.06.2017 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, pentru stabilirea unor măsuri preventive.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Razii de amploare ale polițiștilor în zona Vicovu de Sus și Broșteni | Moldova24

Lăsați un comentariu

*