Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Anchetă DNA în fotbal. Foresta Suceava, implicată în scandal

Procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) de pe lângă Parchetul Tribunalului Arad au descins, miercuri, la sediul clubului UTA Bătrâna Doamnă, fiind suspiciuni că oficialii acestui club i-ar  fi motivat pe jucătorii de la Foresta Suceava înaintea meciului Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

Sursele Liga2.ro spun că ar fi vorba despre o plângere făcută de oficialii clubului Sepsi Sfântu Gheorghe la adresa omologilor de la UTA, după ce aceştia din urmă i-ar fi contactat pe conducătorii echipei Foresta Suceava pentru a-i motiva înaintea partidei de pe teren propriu cu formaţia covăsneană.

Cei de la UTA i-ar fi contactat pe cei de la Foresta Suceava atunci când au făcut deplasarea la Mogoşoaia, pentru meciul cu CS Afumaţi, şi în care FRF a ajutat cu cazarea Forestei la baza sportivă de lângă Bucureşti. În etapa următoare, pe 20 mai, Foresta a jucat cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe şi a pierdut destul de greu, în ciuda scorului înregistrat în final (2-4).

Sepsi Sf. Gheorghe şi UTA Bătrâna Doamnă s-au luptat până în penultima etapă a sezonului din Liga 2 pentru poziţia secundă din clasament, care asigura promovarea directă în primul eşalon.

În această dimineaţă clubul nostru a fost vizat de o anchetă a DGA cu privire la o presupusă implicare a noastră în meciul dintre ACS Foresta Suceava şi ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, din cadrul campionatului recent încheiat. Cu deschiderea firească a unui club care are la bază onestitate şi fair play, ne-am pus la dispoziţia organelor de anchetă atât din punct de vedere al declaraţiilor cât şi al documentelor. Sperăm într-o urgentare a anchetei, iar concluziile să exonereze clubul nostru de orice implicare în eventuale jocuri de culise care vizează această partidă. Menţionăm că nu s-a luat nici o măsură împotriva vreunei persoane din club. Dorim să-i asigurăm pe suporterii noştri că ne-am apărat întotdeauna şansele doar pe teren şi ne exprimăm speranţa că şi adversarii noştri au făcut la fel. În aceste momente suntem preocupaţi exclusiv de pregătirea noului sezon. Nu dăm niciodată înapoi!”, precizează UTA într-un comunicat.

Potrivit celor de la Liga2.prosport.ro, preşedintele clubului Foresta Suceava, Andrei Ciutac, nu a răspuns la telefon. În schimb, Codru Grădinariu are telefonul închis, iar Florian Voinea nu a răspuns.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*