Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Municipiul Suceava va avea doi noi cetățeni de onoare. Unul este Nicolae Botgros

Municipiul Suceava va avea încă doi cetățeni de onoare. Este vorba despre economistul inginer Dumitru Cucu și artistului, violonistului și dirijorului Nicolae Botgros.

Propunerea de acordare a titlului de cetățean de onoare a lui Dumitru Cucu a venit din partea fostului parlamentar, prof. univ. doctor HC Sanda Maria Ardeleanu.

„Născut la Săveni, județul Botoșani, în anul 1936, din părinți bucovineni, Dumitru Cucu, după absolvirea Facultății de Științe din cadrul Universității „Al. I. Cuza” Iași  (1976), Facultatea de Medicină Veterinară și Zootehnie (1982) Iași și Deutsche  Management Academie Niedersachsen Manager, a decis ca întreaga activitate să și-o dedice Bucovinei. Din 1990 până la pensionare- anul 2000, ocupă funcția de director al Sucursalei Suceava a Băncii Comerciale Române, fondator și președinte al Fundației culturale a Bucovinei din septembrie 1993. În anul 1999 domnul Dumitru Cucu devine Membru de onoare al Senatului Universității Ștefan cel Mare”, se precizează în expunerea de motive.

În ceea ce privește acordarea titlului de cetățean de onoare lui Nicolae Botgros, în expunerea de motive se arată că este un real sprijin pentru promovarea tinerilor interpreți de muzică populară din Suceava și o rampă de lansare pentru cei aflați la început de drum.


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. MIREL says:

    CARE ĂI SUNT MERITELE ACESTUI CETĂȚEAN DE ONOARE???VREAU SĂ ȘTIU ȘI EU CA UN CATĂȚEAN AL ACESTUI ORAȘ DE 50 DE ANI ȘI EU ȘI PĂRINȚII MEI AM MUNCIT ȘI MUNCIM AICI ȘI NU AVEM NICIUN BENEFICIU ,NICI MĂCAR LA CONDIȚII!NU SUNTEM DE ACORD SA SE OFERE ASA NIL=ȘTE FACILITĂȚI UNOR INDIVIZI CARE NU AU NICIO TREABĂ CU ORAȚUL ACESTA!!!!
    SĂ NE REVOLTĂM DRAGI CETĂȚENI PE ACEST PRIMAR CARE FACE CE VREA!!!!!

    Răspunde
  2. Cetatean_vulgar_deci_obisnuit... says:

    Poate ca ar trebui lasat in pace,domnul Cucu,in zeama lui de Saveni (unde a ajuns ,nu-i asa venind din Bucovina…) ca are si el un 81 de ani ,acolo,Dumnezeu sa-i dea sanatate,ca la un om care a facut performanta adevarata doar in acest domeniu,al longevitatii.. Insa este vorba despre primarie si de naravul sau de a face cetateni de onoare doar oameni din sistemul paralel ,daca nu stiti va reamintesc ca tot consilierii PDL l-au facut cetatean de onoare pe Stelian Nistor,fapt pentru care pe la KGB s-or fi luat premii,s-or fi facut avansari.
    Inainte de a va prezenta varianta hard a CV-ului domnului Cucu,spre a o deosebi de cea soft pe care si dvs. ati preluat-o,aflati ce anume enerveaza la acest domn,inainte de orice:
    Deci dumnealui ajunsese de dadea premii,adeverinte si batalamale de bucovinean fruntas ca din partea unei entitati abilitate sa consacre aceasta calitate,de bucovinean fruntas,mai ales pentru cultura zonei,ca,iata,dumnealui premiantul a facut ceea ce domnul Cucu,un fel de esenta de bucovinean,tocmai a recunoscut si a facut public! Marele bucovinean pârât ,plutaşul din delta fluviului Başău,venit cu o cursă speciala ezact la timp,adică când ne crăpa noua maseaua de bucovineni adevăraţi,insă nu chiar din marele municipiu Săveni ci dintr-o suburbie a sa ,anume satul Sârbi (“Sârghi”,cum se zice pre limba lor atat de bucovineana…)
    Cam tot de pe-acolo ne-au venit si alti gradati (in sens didactic,desigur…) cum ar fi Vasile Ilie,Ionut Balan (al carui grad nu-l stim,desi dumnealui a facut o intrebare in sensul ca sa vada ce stie lumea…)un oarecare Manole,poet liric pe baza de kkt trecut prin ventilator (asta n-are grad fărădecât de nesimtire…) iar mai de pe la margine,mai de pe la Plopeni, si un oarecare Gâză,pretenul lui Flutur dar si al lui Stefan cel Mare,ca muzician,cu mai multe copyright-uri,insa nu chiar atat de multe pe cat i-ar trebui ca sa-si acopere contrafacerile… Ba chiar si un anume domn Arcu care a venit de la Botosani special ca sa faca ordine si justitie in zona insa s-a scârbit deoarece bucovinenii cam beau rachiu dupa care boncăluiesc ca cerbii in luna octombrie,ceea ce dumnealui ii displace. Insa nu s-a dat dus din Bucovina,desi i se vede spicul din buzunarul in care tine telefonul iar de undeva din zona crapaturilor din talpa se aud greierii…
    Ca cum sa lasi vila,cartea de identitate pe care figurezi acum ca bucovinean din zona montana,cum,ereticilor???Macar s-o frigi asa,ca bucovinean, ca pe cand s-o omologa tizâcul,rasarita dar si chirpiciul ca materiale eco,sa fie un boom in constructia de căsoaie si la baştina,nu?
    Iar,pe scurt insa nu foarte,ce facea dumnealui domnu’ Cucu cand dadea cele premii? A dovedit ca avea o problema ,anume nu putea citi cuvinte mai lungi de doua silabe,le bolmojea intr-un fel cunoscut de pe vremea cumnatului lui Ceausescu,un anume Barbulescu,care nu cuprindea cifre mai mari de 10.000 si se scotea spunand : „…si asa mai departe”! Nu negam ca si grecii antici apreciau ca tot ce trece de zece mii este infinitul,insa s-o lasam asa,deocamdata…
    Daca ii intrebai pe premianti,in sensul ca dom’le dar ce anume il indreptateste pe domnul Cucu sa dea premii de bucovinean fruntas ,ei bine ,erai asigurat ca domnul mult a sponsorizat cultura pe vremea in care era PDG la banca BCR,adeca dadea bani cu sacul in cultura,din prisosul bancii,ceea ce se recunoaste,desigur,in superioritatea culturala actuala a Bucovinei ,prin comparatie cu alte herzoghtum-uri autonome! Doar sa precizam ca pentru sponsorizari la fel de legale un oarecare Razvan Temesan de la Bancorex a facut puscarie ba a dat si o masina peste el,nu se stie din ce cauza! Deci iata ca domnul Cucu a fost un Mecena care le avea cu banii,imprejurarea ca o dadea in balarii cu despartirea in silabe si cu cetitul nefiind chiar relevanta.
    Sa luam acum CV-ul domnului Cucu: cel mai mult si mai mult impresioneaza calitatea sa de membru,fie si de onoare,al senatului USV! Caci este o pozitie muncita,iaca universitatea noastra cum geme de intelectuali de marca,self-made-man-i,dupa cum ne asteptam ca nu peste mult timp sa-l faca ceva,un DHC macar,si pe domnul Balan,dand cu tifla unor chestiuni din tineretea sa,cand mai mult a luat decat a dat bacalaureatul,care este o chestie doar asa,pentru prostii fara partid si fara basca pe cap…
    Apoi,tineti-va bine: domnul Ccucu ,marele Mecena pe banii statului,apare cu studii bengoase: „stiinte” la Iasi,iara medicina veterinara (!!) tot pe-acolo,da’ unde mai pui acea specializare nemteasca care te face sa te minunezi,ca doar cuvintele nemtesti sunt chiar mai lungi decat ale noastre…
    Insa prin anii ’80 din secolul trecut domnul Cucu spunea cui il intreba ca dumnealui este inginer dar ca studiaza la academie,si anume la Academia „Stefan Gheorghiu”,intr-o specializare care se chema atunci „stiinta conducerii” iara mai tarziu precum si la nemti se numeste „management” ! Ca de ce studia el la acea varsta matura? Deoarece,spunea el,face parte din rezerva de cadre a Comietului Judetean al PCR Suceava,nomenclatura,cum ar fi,iar indata ce termina cu studiile va fi numit director la OJT! Care nu mai spun ce era aia,iti punea si Dumnezeu dar si partidu’ mana in cap,toti erau cu ochii pe tine si te invidiau ,respectiv americanii,rusii ba chiar si nevasta sau nevestele,dupa caz !
    Deci dumnealui a absolvit celebra academie insa la CV apare cu totul altceva,si-a vopsit facultatile,nu numai cele mintale! Ca chiar pe usa dumisale asa scria : Ec.Ing. Dumitru Cucu,si mai multe nu…
    In fine,era predestinat unei cariere de conducere asa incat l-a recuperat FSN-ul si l-a pus director nu la OJT,care slabise in vederea taierii si vinderii sale la groapa cu gunoi,ci la BCR!
    De pe aceste pozitii inalte,facand dumnealui parte si din elita judeteana a PDSR,a condus IN PRIMUL TUR campania prezidentiala ,la nivel de judet,a unui oarecare Ion Iliescu,cea din 1996! Care – in primul tur,repet – a fost castigata de titanul din Oltenita!
    Iar in turul al doilea ,ce sa vezi – cine a trecut la inamic,conducand campania judeteana a domnului Constatinescu? Domnul Cucu! Adica intr-un moment in care putini stiau ce va sa fie si cum se transeaza o alegere de presedinte prin gimnastica ochelarilor (asa era la vremea aceea!) E,si asta a insemnat sefia de la BCR,deci sposorizare,pana in anul 2000+,ca dumnealui avea casa grea,copii lui care pusesera mana de la mana cu copii celei de-a doua neveste si ii bateau pe-ai lor,cum ar fi zis nemuritorul Băeşu… Si i-a rezolvat pe toti,ajungand si ei neşte Mecena mai mici.
    Iata,deci,cum arata un caz din practica: se ia un nomenclaturist absolvent de „Stefan Gheorghiu”,se da prin faina FSN&PDSR,se clateste,se da cu un praf de sare de la PD,se face om la BCR,i se confera sabia facatorului de bucovineni fruntasi,se ia din nou in 2017 si se face Cetatean de Onoare al Municipiului… Tineti-o tot asa,domnu’ Lungu,lista este deschisa!
    Ca ce CV-uri duioase mai sunt prin sertarele CJ al PDL Suceava! Sa te tii,neamule!
    Si ce doctori in management iesiti de la Dunarea de Jos&de Sus stim si noi si nu numai noi…

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*