Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

A fost ales sloganul pentru Centenar 2018. Lungu: S-a stabilit ca la urmatoarea întâlnire să se creioneze programul cadru

La sediul Primăriei municipiului Suceava a avut loc, joi, o nouă întâlnire pe proiectul CENTENAR 2018. Au participat membrii Comitetului de organizare a manifestărilor ce vor celebra Centenarul numiți de Consiliu Local, precum şi invitați de la Universitate, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuților, societatii civile.

„S-a convenit sloganul, sigla pentru acest moment aniversar şi evenimentele cadru care vor marca Centenarul anul viitor. S-a stabilit ca la urmatoarea întâlnire să se creioneze programul cadru pentru sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire”, a precizat primarul Ion Lungu.

„Suceava uneşte” este sloganul ales, iar sigla va conține stema Sucevei.  Printre evenimentele care vor avea loc se numără organizarea unei cupe a Centenarului Uni­rii la fotbal și baschet,  a Festivalului Internațional de Teatru “Matei Vișniec” și a unui spectacol cu care Suceava să meargă la festivaluri de teatru din străinătate.

De asemenea se are în vedere crearea unui monument al Unirii, crearea unui amfiteatru în aer liber în zona pădurii de pe Zamca, realizarea unui proiect destinat Diasporei și un festival de film istoric.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. A fost ales sloganul pentru Centenar 2018. Lungu: S-a stabilit ca la urmatoarea întâlnire să se creioneze programul cadru | Moldova24

Lăsați un comentariu

*