Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Trei unități de învățământ din Hănțești, în reabilitate. Primar: am înghesuit 500 de copii la Școala Gimnazială. N-aveam ce face

Primăria Hănțești

Trei unități de învățământ din comuna Hănțești sunt reabilitate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Este vorba despre Grădinița nr.1, Școala și Grădinița nr.2 din comună.

Potrivit primarului comunei Hănțești, Daniel Olariu, la aceste unități au început deja lucrările, acestea fiind executate de firma Test Prima.

Intră cât de curând și Școala primară Berești. Acestea trei sunt prin PNDL. E asigurată finanțarea, semnat contractul. Grădinița este în jur de opt miliarde (n.r. lei vechi), cu atât s-a câștigat licitația și Școala plus Grădinița nr.2 zece miliarde lei vechi. La Berești e patru miliarde și ceva, tot lei vechi”, a declarat primarul comunei Hănțești, Daniel Olariu.

Grădinița nr. 1 va fi finalizată, cel mai probabil, la sfârșitul anului, iar Școala și Grădinița nr.2 în mai, anul viitor. În curând vor începe lucrările și la Școala primară Berești.

Am o problemă că acestea fiind în reabilitare am înghesuit 500 de copii la Școala Gimnazială „Mihai Halunga” și facem două schimburi, dimineața și după-amiaza. N-aveam ce face. Am două microbuze care fac câte 14 curse pe zi”, ne-a spus primarul.

Daniel Olariu susține că ar fi nevoie de un microbuz de capacitate mai mare și a făcut o solicitare în acest sens la Inspectoratul Școlar.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Trei unități de învățământ din Hănțești, în reabilitate. Primar: am înghesuit 500 de copii la Școala Gimnazială. N-aveam ce face | Moldova24

Lăsați un comentariu

*