Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Polițistul Bogdan Bănică, despre cazul biciclistei amendate: „Când au oprit-o pe cetățeanca de etnie neprecizată, această “doamnă” a început să-i înjure. De sfinți. De boală. De dumnezei. De mamă”

Liderul organizației sucevene a Sindicatului „Diamantul”, Bogdan Bănică, susține că în momentul în care biciclista din Udești a fost oprită de polițiști, aceasta a început să-i înjure.

El a spus că biciclista a fost sancționată conform legii, dar a avut un comportament total neadecvat cu polițiștii.

Biciclistă din Suceava amendată cu 1740 de lei. Ea câștigă 82 lei pe lună

Polițistul Marian Godină reacționează dur după ce o biciclistă din Suceava a fost amendată cu 1740 de lei. „Dacă şi-ar fi ţinut pentru ea blestemele de Dumnezei”

Un poliţist rutier a sărăcit o biciclistă : i-a dat amenzi de 1.740 de lei. Poate mă lămuriți voi…cum adică a sărăcit-o? Să înțeleg că atunci când polițiștii aplică legea “sărăcesc” oamenii? Andrei Ciuciuc și colegul lui de la circulație se aflau acolo tocmai pentru a aplica legea. Culmea. Și culmea, să-i sancționeze pe contravenienți. Să-i sancționeze pe cei care greșesc, cu amendă sau avertisment. Pentru asta iau salariu! Asta au și făcut. Puțini știu că în acea zi colegii mei au aplicat doar sancțiuni cu AVERTISMENT bicicliștilor. Când au oprit-o pe cetățeanca de etnie neprecizată, această “doamnă” a început să-i înjure. De sfinți. De boală. De dumnezei. De mamă. Pe lângă faptul că bicicleta era “o gioarsă”, fără frâne, fără claxon, fără elemente fluorescente, negroiaca mai era și tare-n clanță, dacă e să-l citez pe Adiță. Sancționarea contravenientului cu amendă sau avertisment este la latitudinea agentului constatator, așa zice cartea. Contribuabila (mira-m-aș să aibă calitatea de contribuabil) de etnie neprecizată le bagă și le scoate agenților, apoi își ia amendă și “mulțumită” atitudinii ei recalcitrante. Ce amendă? Minimul prevăzut de lege. Cuantumul amenzii nu l-a stabilit el, Andrei Ciuciuc, polițistul rutier, ci e stabilit de legiuitor. În plus, balabusta trebuie să știe că își mai putea lua o amendă, pentru provocare de scandal și adresare de injurii și expresii jignitoare. Încă 2.000 de lei. Dacă eram în locul colegului meu, îi aplicam și sancțiunea asta fără niciun regret. El e mai indulgent. Dacă vrem POLIȚIE CA AFARĂ hai să respectăm și legea, nu să cotcodăcim că am fost amendați când am greșit. P.S. Și dacă o încălzește cu ceva pe pirandiță, acum 3 luni eu însumi am parcat neregulamentar și am fost sancționat. Cu amendă, nu cu avertisment!”, a scris polițistul pe pagina sa de Facebook.


Loading...

loading...

3 Comentarii

  1. Dacă doamna a fost amendată pentru comportament indecent arătat față de organele statului nu este nici o problema dar dacă comportamentul ei a influențat creșterea amenzii rutiere și în procesul verbal scrie contravenție rutieră atunci nu este chiar așa. În privința parcării și amenzii dv aș spune că ați înfăptuit o faptă premeditată fiind în cunoștință de cauză că încălcați legea doar sunteți unul care o pune în aplicare la această doamnă s-ar putea să fie necunoașterea legilor, lucru care bineînțeles nu o absolvă de consecințele ei. Totuși e cam mult.

    Răspunde
  2. Ionita Florian says:

    Pai daca tot vorbim de lege, eu in locul femeii din Udesti ti-as face plangere pentru cuvinte jignitoare pe care le-ai adus acesteia. Cum poti tu sa fii model al acestei societati, al unei institutii de stat, daca jignesti omul in public!? Cum poti omule sa o faci “pirandita”!? Pai in primul rand incalci legea discriminarii, pentru ca nu poti sa o jignesti in halul asta , mai ales atunci cand se aplica o sanctiune contraventionala, prin care o astfel de expresie afecteaza drepturile etniei rome. Pai daca si presedintele Basescu a luat sanctiune, rog cei in drept sa sesizeze Consiliul National de Combaterea discriminarii pentru a verifica si aplica sanctiunile conform legilor specifice ori sa o trimite altor organe competente in cazul in care s-a adus atingere normelor de convetuire sociala.

    Răspunde
  3. Mircea Ionescu says:

    Inspectoratul Judetean de Politie Suceava, rog sa ia masuri urgente impotriva politistului asupra cuvintelor jignitoare pe care le-a adus unei doamne, care nu are cunostinta de prevederile legii. Politistul trebuie sa fie sanctionat pentru cuvantul “balabusta”, care inseamna “femeie grasa si diforma”, apoi “pirandita”, care se se traduce “tiganca”.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*