Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Primăria Suceava nu poate folosi creditul pentru Zona de Agrement Tătărași. Lungu: Ca la noi, la nimeni

Lucrările la Zona de Agrement Tătărași continuă cu bani din bugetul propriu al Primăriei Suceava deoarece municipalitatea nu poate folosi deocamdată banii din credit. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, însă, termenul de finalizare a lucrărilor este februarie 2018.

„Pentru anul 2017, Ministerul de Finanțe nu ne dă voie să facem tragere din acest credit, care este al municipalității, care nu angajează practic cu nimic Guvernul, pentru că se depășește deficitul bugetar cu 3%. Deci el intră, se socoate la datoria publică, și depășește deficitul bugetar cu acel 3% și ca atare avem un credit pe care îl avem, dar nu îl putem folosi. Ca la noi, la nimeni. Ca atare, am făcut demersuri și am o promisiune că în luna iunie se va rezolva, am fost în audiență la secretarul de stat de la finanțe, domnul secretar de stat Jiru care se ocupă de această problemă, am avut discuții și cu parlamentari din comisia de Buget- Finanțe din Camera Deputaților, în măsura în care se pune din nou în discuție această problemă să putem utiliza acești bani”, a declarat edilul.

Proiectul zonei de agrement Tătăraşi include amenajarea unui ponton la unul dintre iazuri, achiziţionarea de bărci şi hidrobiciclete, amenajarea a trei terenuri de tenis, a unuia de mini-golf şi a unui spaţiu de joacă pentru copii.

like-facebookDe asemenea, acolo va fi construit un spaţiu administrativ, o cafenea, un pavilion, un grup sanitar, cabinet medical, în paralel cu amenajarea de căi de acces şi a unui sistem de iluminat public.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*