Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Municipalitatea ar putea încheia un parteneriat pentru repararea Casei de Cultură a Sindicatelor. Lungu: Eu ca primar mă rușinez când merg acolo, în sala de spectacole mirosuri de mâncare

Primăria Suceava a primit o propunere de colaborare din partea Asociației Naționale a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România prin care municipalitatea are voie să facă reparație la Casa de Cultură din municipiul Suceava și beneficiază de gratuitate la folosire.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că juriștii unității administrativ teritoriale verifică această propunere de colaborare, mai ales că potrivit acesteia, Primăria are foarte multe îndatoriri.

„Se vede o luminiță de la capătul tunelului. În sfârșit avem o hârtie scrisă, un document din partea ANCSR în care ne propun o colaborare, un parteneriat, sigur că nu este unul perfect, l-am dat să-l verifice cei de la partea juridică, în care ei sunt asociatul prim și noi suntem asociatul secund. Sigur că la obligații aici avem foarte multe obligații, la drepturi beneficiem gratuit de evenimente la Casa de cultură, dar avem voie să facem lucrări de reparații, să facem lucrări de investiții și aici sigur că am eu un semn de întrebare atât timp cât nu suntem proprietari, dacă noi putem să facem aceste lucrări de investiții”, a declarat edilul.

Lungu a precizat, însă, că având în vedere importanța atât din punct de vedere cultural, cât și urbanistic, zonal, pe care o are Casa de Cultură pentru Suceava nu va avea orgolii în găsirea unei soluții pentru repararea acestei clădiri. Mai mult, ANCSR propune ca profitul să fie împărțit în jumătate.

„Noi nu suntem interesați de profit, de afacere, ne dorim ca această Casă de Cultură să aibă destinația pentru care a fost construită și anume o destinație culturală. Și din acest punct de vedere vom milita. Deci este o mică luminiță care s-ar întrevedea, este un răspuns din partea dumnealor deși este un contract pe care vrem să-l negociem în așa fel încât să putem prima dată respecta condițiile de legalitate și aici eu am o rezervă atât timp cât nu suntem proprietari, doar suntem asociați. […] Nu vreau să comentez, nu vreau să dau naștere la speculații, dar nu e în ordine ce se întâmplă astăzi la Casa de Cultură, eu ca primar mă rușinez când merg acolo, în sala de spectacole mirosuri de mâncare și așa mai departe”, a declarat Ion Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*