Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Ion Lungu: Eu trag nădejde că într-un final vom ajunge să avem un sistem de producere și transport distribuție a energiei termice performant

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, susține că a avut o discuție cu ministrul Mediului și Pădurilor despre faptul că lemnul de foc nu mai este biomasă și se încearcă o altă soluție „să se dea un certificat în plus la facturarea la furnizarea efectivă a energiei termice în așa fel încât cei de la firma producătorare să poată avea o eficiență economică pe care au calculat-o la demararea investiției”.

„Eu cred în continuare în sistemul centralizat, cu toate problemele, cu toate necazurile care sunt. Oameni de specialitate, oameni de bună credință, toată lumea recunoaște că singurul sistem viabil este sistemul centralizat de încălzire. Nu trebuie să inventăm noi roata, el funcționează în lumea civilizată și este singurul sistem care poate fi performant. Eu trag nădejde că într-un final vom ajunge să avem un sistem de producere și transport distribuție a energiei termice performant”, a declarat Lungu, care a menționează că apreciază faptul că Bioernegy și Thermonet vor să vină cu soluții tehnice și vor să investească în acest proces.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*