Sâmbătă 18 Ianuarie 2025, Actualizat acum 17 zile 12:00 am

Angajații Muzeului Bucovinei, în frunte cu directorul Emil Ursu, au protestat în Noaptea Muzeelor. Vezi ce nemulțumiri au!

Mai mulți angajați ai Muzeului Bucovinei, în frunte cu directorul Emil Ursu, au protestat în Noaptea Muzeelor. Aceștia au purtat tricouri cu mesaj de protest față de noua lege a salarizării.

Sindicatul Museum al salariaților Muzeului Bucovinei anunță că se va alătura acestor manifestări și că susține întru totul revendicările pornite după adoptarea OUG nr.2/2017, cea care a dus la creșterea cu 50% a salariilor doar din instituțiile de spectacole, muzeele fiind ignorate din nou, deși se aflau și se află într-o situație cel puțin la fel de tragică. Cum nici noua lege a salarizării nu corectează nedreptățile adunate în muzee în cei 28 de ani postrevoluționari, acolo unde activează, la nivel național, numai 5500 de salariați (inclusiv personalul auxiliar), iar condițiile de lucru sunt, mai ales la nivel de restaurare-conservare, tot mai precare, pentru că, într-un cuvânt, cultura adevărată nu se poate face într-un cadru subfinanțat, Sindicatul Museum al salariaților Muzeului Bucovinei se va alătura protestelor din „Noaptea Muzeelor”, prin afișarea de panouri sugestive, dar și prin tricourile pe care le vor purta salariații implicați în acțiune”, se arată într-un comunicat transmis de Sindicatul Museum al salariaților Muzeului Bucovinei.

Printre revendicările participanților la protest se numără: realizarea unei grile de salarizare, pentru personalul bugetar din muzee, care să aibă la bază o analiză corectă și transparentă a întregii situații actuale; renunțarea la diferențele de salarizare existente și preconizate între personalul angajat în muzeele naționale și restul instituțiilor muzeale din România; stoparea exodului personalului de specialitate din muzee, abandonarea domeniului fiind determinată de salarizarea sub nivelul decenței, raportată la rolul social, pregătirea, activitatea și valoarea acestei categorii profesionale. De asemenea, protestatarii solicită punerea în aplicare, de urgență, a măsurilor financiare reparatorii începând cu 1 iulie 2017, incusiv prin repararea, de urgență a caracterului discriminatoriu al OUG2/2017, privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum și modificarea și completarea unor acte normative.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*