Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Municipalitatea suceveană vrea să scape de cablurile aeriene din oraș. Primarul propune înființarea unui serviciu pentru gestionarea lor

Municipalitatea suceveană ia în calcul înființarea unui serviciu pentru gestionarea cablurilor din oraș. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că aceste cabluri aeriene trebuiesc îngropate și cum la primărie nu sunt oameni care să se ocupe cu așa ceva, va propune Consiliului Local un astfel de serviciu.

„Firma care va concesiona acest serviciu să facă toate investiţiile necesare pentru îngroparea tuturor cablurilor, iar apoi să ia o chirie de la agenţii economici care au cabluri prin oraş”, a precizat Lungu.

Edilul susține că la Primărie au venit deja două oferte din partea unor firme din București și Cluj pentru concesionarea serviciului de gestionare a acestor cabluri.

Una este din București, se cheamă firma Miba, nume prescurtat, Miba Comunicații SRL, în care ne propune să ne concesioneze serviciul public de gestionare a rețelelor de comunicații. A doua este de la NCS Invest Consulting Cluj Napoca”, a declarat primarul.

Potrivit lui Lungu, pentru înființarea acestui serviciu ar urma să fie realizat un caiet de sarcini și organizată o licitație. O decizie în acest sens va trebui luată însă în cadrul Consiliului Local.

Noi le concesionăm și primăria va încasa o redevență, deci suntem mai câștigați de două ori. O dată, cine va face această investiție și vom avea un oraș mai frumos, vom respecta și legea, doi: Primăria va încasa o redevență anuală. Nu putem avea atâta personal să putem urmări fiecare cablu prin acest oraș, ar trebui să mai angajez zeci de persoane”, a mai specificat primarul.

O hotărâre de Guvern obligă să fie îngropate cablurile în canale, astfel încât să nu mai atârne de stâlpi.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*