Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Incubatoare pentru bebeluși aduse la noua maternitate din Fălticeni cu tractorul folosit la salubrizare

Imagini scandaloase surprinse, astăzi, lângă viitoarea maternitate din Fălticeni. Reporterii Observator au filmat momentul în care muncitorii de la salubrizare aduceau mai multe incubatoare cu o remorcă de tractor folosită de obicei pentru transportul gunoaielor, potrivit Observator.tv.

Întrebaţi dacă nu reprezintă un pericol de contaminare cu bacterii a aparaturii medicale, muncitorii au declarat că au “dat un pic cu furtunul”!

Întrebat despre această situaţie, primarul Cătălin Coman a spus că nu vedea în asta o problemă deosebită, deşi a lăsat să se înţeleagă că nu se transportă decât mobilier, nicidecum echipamente medicale sensibile.

Reprezentanţii DSP Suceava au declarat că vor demara o anchetă în acest caz afirmând că nu se pot transporta astfel de echipamente medicale în asemenea condiţii.

Maternitatea din Fălticeni, ce va funcţiona în clădirea unei foste şcoli, va fi dată în folosinţă curând, iar la inaugurarea care va avea loc vineri a fost invitat şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat presei managerul Spitalului Municipal Fălticeni, medicul Vlad Morariu.

Lucrările de construcţie, ce au inclus reamenajarea şi recompartimentarea spaţiilor pentru asigurarea circuitelor funcţionale, au demarat în a doua parte a anului trecut, iar finanţarea care s-a ridicat la aproximativ 2 milioane de lei a fost asigurată de la bugetul local.

Potrivit managerul Spitalului Municipal Fălticeni, investiţia a avut în vedere şi schimbarea instalaţiilor electrice şi sanitare, dar şi instalarea sistemului de furnizare a oxigenului.

Medicul a precizat că Maternitatea Fălticeni va dispune de mobilier nou, de paturi noi, urmând să fie achiziţionate şi echipamente noi, respectiv un aparat de resuscitare nou-născuţi, un aparat de ventilaţie mecanică nou-născuţi, o masă de operaţie şi o lampă scialitică.

Maternitatea Fălticeni are o capacitate de 57 de paturi, dintre care 35 în Compartimentul de Obstetrică-ginecologie, 17 în Compartimentul de Neonatologie şi cinci în Compartimentul ATI, dispunând de 80 de persoane angajate pe posturi de infirmiere, asistent medical şi medic.

Lucrările la noua clădire a Spitalului municipal Fălticeni sunt executate în proporţie de 96%, urmând a se realiza noi lucrări impuse de modificările legislative apărute în domeniul sanitar şi al protecţiei la incendiu.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Ministrul Sănătății, despre transportul incubatoarelor la maternitatea Fălticeni cu bena unui tractor: Am fost informat că incubatoarele vor fi sterilizate | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*