Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Gestionarea defectuoasă de către primării a problemei maidanezilor, în atenția Avocatului Poporului

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu gestionarea defectuoasă a problemei câinilor fără stăpân de către multe primării din județul Suceava.

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 din Constituția României privnd dreptul la viață și la integritate fizică și psihică.

Printr-un comunicat de presă, Avocatul Poporului face referire la o declarație a sociologului Adrian Botezatu, potrivit căruia proiectul pistelor de bicicletă este neviabil pentru că bicicliștii riscă să fie mușcați de câinii vagabonzi.

În Suceava fenomenul câinilor vagabonzi e complet scăpat de control”, apreciează sociologul sucevean dr. Adrian Botezatu, făcând referire la proiectul județean de înființare de piste de bicicletă care să ducă din Suceava sau Rădăuți spre trasee de bicicletă prin pădure, care este neviabil din cauză că în județul Suceava fenomenul câinilor vagabonzi este scăpat de sub control, iar cei care practică acest sport riscă să fie mușcați de haite de câini.

Din cele relatate de către mass-media rezultă că multe primării din județul Suceava nu respectă dispozițiile O.U.G nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, în circumstanțele în care Constituția României statuează în art.22 cu privire la dreptul la viață, integritate fizică și psihică precum și cu privire la obligațiile corelative ale administrației publice”, precizează purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului, Matei Vârtosu.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Gestionarea defectuoasă de către primării a problemei maidanezilor, în atenția Avocatului Poporului | Moldova24

Lăsați un comentariu

*