Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Gheorghe Flutur: Insist pe curse aeriene Suceava- Timișoara, Suceava- Cluj, Suceava- Constanța sau unde o fi de aici încolo pentru că oamenii au nevoie de așa ceva

Președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a participat joi, la Gura Humorului, la ședința pe teme economice, comerciale și achiziții publice din domeniul aviației civile, a Asociației Aeroporturilor din România.

Flutur și-a arătat interesul de a extinde destinațiile interne de pe Aeroportul Suceava.

„Puneți ghilimelele de rigoare: la modul și viteza cu care se dezvoltă infrastructura rutieră românească, trebuie să ne dea foarte mult de gândit, cu 0 absorbție, cu 0 kilometri de autostradă pe zona Moldovei, unde suntem noi, perspective destul de proaste în ce privește drumurile expres, eu cred că va exista o presiune pe aeroporturi  pentru că oamenii doresc să circule, viteza de circulația a crescut, afacerile încep să meargă, mă uit la densitatea de aeroporturi din fiecare zonă a țării, sigur Ardealul e mai în față și cu aeroporturile ca număr, dar asta ce înseamnă? Că lucrurile se mișcă”, a declarat șefului județului.

Flutur a făcut referire și la diaspora, care are un mare interes pentru circulația aeriană și este „un factor care te ajută la un moment dat în dezvoltarea asta și noi trebuie să ne punem întrebarea cu ce venim în întâmpinare”.

Președintele CJ a ținut să precizeze cât de important este aeroportul pentru relația cu Bucureștiul, dar și că insistă pentru curse aeriene și către alte orașe.

Eu sunt convins că viitorul acesta va fi al circulației pe cale aeriană.[…] Eu cel puțin, foarte tare insist pe curse Suceava- Timișoara, Suceava- Cluj, Suceava- Constanța sau unde o fi de aici încolo pentru că oamenii au nevoie de așa ceva”, a declarat Flutur.

Totodată, Flutur a transmis că speră într-o dezvoltare a rețelelor cargo.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Curse spre Torino de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”. Vezi de când și de la cât pornesc tarifele! | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*